7 популярни туристически мита от целия свят - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 популярни туристически мита от целия свят
Автор: Peika.bg
7 популярни туристически мита от целия свят
Снимка: Filip Maljković

Митовете за пътувания, туризъм и пътешествия са многобройни, но някои от тях са наистина доста упорити. Някои се задържат в публичното пространство с години, други дори стигат до учебниците, трети някога са били истина, но докато са се променяли, много хора не са разбрали за това.


Време да разбулим 7 от най-упоритите митове от света. Ето кои са те:

1. Норвегия е много студена за туризъм

36210

Да, действително, това е едно от местата, където можете да видите Северното сияние, което само по себе си значи, че е доста на север. Но пък в никакъв случай не означава, че цялата страна е под снега и леда. Всъщност, само островите Свалбард са в арктическия регион. Най-посещаваните места в Норвегия са с благоприятен климат и са доста зелени, особено през лятото. Освен това, скандинавската държава определено е доста интересно място.

2. Тайланд е покварено място

36211

Туристическите райони в Банкок или Патая действително предлагат всичко за всякакви вкусове и възможности, и това е донесло слава на азиатската страна като на местен Содом и Гомор. Истината е, че тайландците в провинцията са далеч по-консервативни. Заради това - идете при тях, ако търсите красивите водопади, тихите плажове и зеленина.

3. Жените трябва да са забрадени в Близкия изток

36212

Това зависи от съответната държава. Саудитска Арабия е една от най-консервативните мюсюлмански страни и там жените трябва да са забрадени, особено когато са в джамия. В Дубай и Мароко всичко е наред в туристичесикте зони, но в провинцията е по-добре жените да прикрият раменете и коленете си, както и да избягват носене на много тесни дрехи.

4. Французите са надменни

36213

Носи се мит, че французите като цяло са доста надменни и груби, но има такива хора навсякъде по света. Вярно е, че точно тези европейци не са от най-лесните, но в повечето случаи французите са приятелски настроени. Просто трябва да запомните, че е във ваш интерес да се опитате да ги заговорите на родния им език. Няма да повярвате колко врати ще ви отвори това.

5. Египетските пирамиди са в средата на пустинята

36214

От снимките на пирамидите наистина можете да останете с впечатление, че те се намират в средата на нищото. Всъщност, пирамидите в Гиза са доста близо до шумотевицата на столицата Кайро.

6. Английската кралица живее в Бъкингамския дворец

36209

Хората отиват там, снимат как кралската стража се тържествено се сменя и мислят, че войниците са там, за да пазят кралицата. Тя обаче не е там. Вместо в луксозния Бъкингам, Елизабет Втора живее в двореца Уиндзор в Бъркшир.

7. Великата китайска стена е единствената човешка конструкция, която се вижда от космоса

36208

Стената действително е най-дългата на Земята, но не е видима от космоса. Това е откритие, споделено от китайският астронавт Янг Лиуей от 2003 г. и е подкрепено от редица други доказателства. Проблемът е, че човешкото око не може да различи цветовете на стената от такова разстояние.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин