7 причини да посетите Мароко - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 причини да посетите Мароко
Автор: Peika.bg
7 причини да посетите Мароко

Мароко привлича любители на приключенията, културния и кулинарния туризъм. Той е предпочитана дестинация както от двойки, така и от приятелски компании. 

Тук сме ви подбрали 7 причини, поради които Мароко е толкова посещаван!

1. Стари императорски градове, пълни с история 

Мароко има четири императорски града: Маракеш, Фес, Мекнес и Рабат. Рабат е настоящата столица. Макар да прилича на съвременен град, той има няколко интересни исторически забележителности, като Кралския мавзолей и Кулата Хасан. 

Маракеш е наричан Червеният град. Известен е със своите древни дворци, поразителната Джамия Кутубия и Саадинските гробници. Бившата столица Фес може да се похвали с изобилие от зашеметяваща архитектура. Тук се намира и един от най-старите университети в света. Мекнес има една от най-впечатляващите монументални порти в Мароко - Баб ел Мансур. Със сигурност няма да скучаете в тези императорски градове!

7 причини да посетите Мароко

2. Красиви плажове 

Мароко има плажове както по крайбрежието на Средиземно море, така и на Атлантическия океан. Популярни места за почивка на чужденците са Танжер и Агадир, а Асила привлича главно местни жители и испанци. Най-хубавото е, че плажовете предлагат наистина чудесни условия, леснодостъпни са, а някои от тях са идеални за любителите на водните спортове.

3. Приключения в планината

Атласките планини предлагат разнообразие от туристически преживявания за хора от всички нива на опит и умения. Най-високият връх е Джебел Тубкал. Той е леснодостъпен от Маракеш и привлича много туристи. Друга посещаваната планина е Риф, в северната част на страната. Синият град Чефхоуен също е чудесно място за приключения на открито. Планинското колоездене и конна езда са сред атракциите, на които можете да се насладите в планините на Мароко.

7 причини да посетите Мароко

4. Изящна архитектура 

Културното многообразие на Мароко се отразява в архитектурните красоти, които могат да се открият в цялата страна. От величествени джамии до брилянтни дворци. Мароко има многобройни прекрасни сгради, на които да се възхитите. Мозайки, декорации дърворезби, мазилки - това са част от автентичната мароканска архитектура. 

7 причини да посетите Мароко

5. Вкусна местна кухня

Мароко е известен с вкусната си кухня. Подправките в ястията са в изобилие и им придават уникален вкус и аромат! Хлябът е основна храна и има най-различни видове от него, на които можете да се насладите. Най-често срещаното месо в мароканската кухня е агнешко, овнешко, говеждо и пилешко. Морските деликатеси и рибите пък са в изобилие в крайбрежните райони, като сардините са едни от най-предпочитаните деликатеси. Най-известните марокански ястия включват кус-кус и тагин. Тук ще откриете също много сандвичи и пици, както и широк спектър от марокански сладкиши.

6. Места за настаняването за всеки вкус и бюджет

От петзвездни хотели до селски шатри в планините, Мароко предлага място за престой, което да отговаря на всеки бюджет, ниво на комфорт и очаквания за приключения. Пътуващите могат да се настанят в традиционните марокански квартири. Това е идеалният начин да усетите как живеят местните. Апартаментите, с възможност за самостоятелно приготвяне на храна, са леснодостъпни в много градове. Те са подходящи за настаняване на семейства или по-големи компании. В големите градове като Танжер и Агадир има чудесни курорти, които предлагат повече лукс и комфорт, които включват плувни басейни, фитнес зали, ресторанти, барове и детски клубове.

7 причини да посетите Мароко

7. Гостоприемството и толерантността на местните

Мароко е една от най-толерантните арабски държави. Страната е сравнително безопасна и спокойна. Мароканците пък са известни с топлото си гостоприемно отношение към чужденците. Можете да получите любопитен поглед, който обаче ще е последван от радостен възглас, особено от страна на децата, които ще искат да ви заговорят. Като бивша френска колония, тук спокойно ще можете да общувате, ако знаете френски. В популярните туристически райони се говори и английски, така че комуникацията рядко е проблем за посетителите.

7 причини да посетите Мароко

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин