Април: 7 събития за пробуждане на духа и тялото - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Април: 7 събития за пробуждане на духа и тялото
Автор: Peika.bg
Април: 7 събития за пробуждане на духа и тялото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако цяла зима си бил в летаргия, време е да извадиш на слънце своето по-добро аз, да го поотупаш и да го подготвиш за вълнуващи пътешествия през лятото.

Април ти предлага в програмата си няколко събития, които ще те направят по-добър пътешественик, по-информиран човек, по-свързан със себе си и по-по-по като цяло.

Събуди се!

Върни се в детството: Международен ден за бой с възглавници

2 април, цял свят

8898

Потърси детето в себе си и си припомни времената, когато нищо нямаше значение - освен игрите. Отбележи подобаващо този жизнерадостен международен празник - денят за бой с възглавници, на който по цял свят в центровете на градовете се появяват масови боеве... Организирай с приятели бой с възглавници на някое обществено място или се включи в организиран такъв. Подробности за Деня за бой с възглавници.

*

Прави по-хубави снимки: Семинар за травъл фотография

16-17 април, София

41264

Добави към основните си познания по фотография и малко експертни и се върни със зашеметяващи снимки от следващото си пътуване! За да се справиш по-лесно с приятната задача, ще ти помогне Емил Данаилов – журналист, фотограф и пътешественик, дългогодишен главен редактор на бившето списание „Одисей“. Семинарът има теоретична и практическа част. Предвидено е и индивидуално обсъждане на снимките на участниците – преди и след практическата част, така че резултатът от обучението се вижда веднага. Броят на участниците е ограничен, запишо се рано. Семинарът ще се проведе в студиото на Фото Форум (София, бул. „Мадрид“ №50) на 16 и 17 април (събота и неделя) от 10 до 19 ч. Подробности за семинара и записването.

*

Прави по-хубави снимки с телефон: Фотоуикенди с Lomovera (фотографа Вера Гоцева)

10 и 17 април

41201

Няма нужда да носиш сложна техника, за да направиш впечатляващи снимки - и дори да разкажеш цяла история само с кадри. Може да стане чудесно и с телефон. Всеки фотограф ще ти каже, че най-добрата камера е тази, която е винаги у тебЩе ти го каже и Вера Гоцева, която може би познаваш като Lomovera. Тя открива сезона с поредица от вдъхновяващи фото уикенди, на които ще те научи на всичко нужно за създаването на силна фото-история само с мобилен телефон. Научи повече за Вера Гоцева и за фотоуикендите.

*

Надникни в тайните на тялото си: Форум Дълголетие

17 април, София

41312

Възможно ли е да доживееш до повече от  100 години? Можем ли да „излекуваме” остаряването? Как медитацията може да забави стареенето на клетките? Каква диета ще ти помогне да живееш най-дълго? Кои части на България са населени с най-голям брой столетници и защо? На много от тези въпроси ще се опита да даде отговор първото издание на „Форум Дълголетие” на 17 април, неделя. Събитието ще започне в 13:00 ч., а мястото е Независим театър на ул. Връбница 12. Форумът е адресиран към младите хора, изправени пред  разнообразните начини за подобряване качеството и продължителността на живота си, но също и към по-възрастните, които биха могли да научат много за процесите на стареене в човешкото тяло. Повече за Форум Дълголетие.

*

Вдъхновни се от други пътешественици: Презентации "Техниката на сърфиста" и "Из Азия надлъж и шир"

20 и 27 април, София

Две срещи на живо със съвсем обикновени хора, които скоро са се върнали от не толкова обикновени пътешествия, осъществени благодарение на Клуб на пътешественика.

Презентации "Техниката на сърфиста" (20 април). 

41247

Пътешественикът и фотограф Иван Панкев ще продължи разказа си за своето странстване из Южна Америка като този път ще ни отведе в Еквадор и Колумбия. От него ще научите лесно ли е човек да си тръгне от най-големия град без сухопътна връзка в света, къде се намира средата на земята, кой е първият град, включен в Списъка на Юнеско на световното културно и природно наследство и кой цвят може да бъде описан единствено като карибско синьо. Купи си билет навреме. Подробности за събитието и билетите.

Презентация: Из Азия надлъж и шир (27 април). 

41295

815 дни и 52 000 км. Това казват цифрите в пътуването на Борис, Марта и Бурма, трио пътешественици, съставено от двама души и една котка. В търсене на пейзажите и лицата, скрити сред линиите на географските карти, те потеглят от България към Близкия изток, минават през Кавказ, Средна Азия, Китай и Мианмар, за да стигнат до Индия по земя, единствено на стоп и пеша. Какво лежи от другата страна на Черно море, много ли е страшно в Ирак, какви са измеренията на свободата в Иран и Туркменистан, колко продължава залезът в степта, кой живее на 4500 метра и какво се крие в джунглите на Златния Триъгълник и племенните райони на североизточна Индия? Това са само част от въпросите и анекдотите, които те събират по пътищата на Азия. Купи си билет навреме. Подробности за събитието.

*

Направи добро: Колело за смет, за дете велосипед - дарителска кампания 

до 5 юни, цяла България

41060

Една кампания на работилница за велосипеди 1bike.bg, по време на която хора от цялата страна изпращат стари, счупени или здрави велосипеди, които не използват. Организаторите ги събират, ремонтират счупените и заедно със социалните служби определят кой велосипед за кое дете ще е най-подходящ. В първото издание на кампанията през 2015 г. хора и компании дариха 110 велосипеда, като от тях бяха ремонтираме и подарени 70 на социално слаби деца от Дряново. Целта за 2016 година е да бъдат събрани и отремонтирани 200 велосипеда. Научи как да дариш велосипед тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин