7 удивителни места за горско къпане - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 удивителни места за горско къпане
Автор: Peika.bg
7 удивителни места за горско къпане
Снимка: Tony/Flickr

Горско къпане? Защо не?

Заради застаряването на населението, в Южна Корея все по-често използват лечебните свойства на гората. Дърветата и растенията отделят вещества, които понижават кръвното налягане и стреса, стимулират имунната система и подобряват чувството на бодрост.

За да опитате и вие горско къпане, трябва просто да се разходите в гората и да дишате дълбоко. Ще се почувствате свежи и жизнени почти веднага, а този ефект ще продължи до 30 дни след разходката.

Направете услуга на тялото и ума си и се насочете към някоя от тези 7 южнокорейски дестинации.

1. Водопадите Чеонджиян (Cheonjiyeon)

Водопадите са толкова чисти, че водите им сякаш са слезли от небето. Не случайно името им буквално се превежда „Небе, свързано със земята“. Не само въздухът, но звукът от падаща вода ще ви успокои и освежи. В обкръжаваща ги гора има много къпини, китайски лимонови дървета и камелии, чиито аромати буквално могат да ви подмладят.

7 удивителни места за горско къпане

2. Национален парк Букханзан (Bukhansan)

Разположен е в северната част на Сеул. Със своите гранитни върхове и разнообразна флора, той е идеален за горско къпане през цялата година. През пролетта всички цветя разцъфват, а през лятото долините се покриват от зелени килими. През есента целият парк грее в огнени нюанси, но е все така зареждащ. Заснежените зимни пейзажи пък успокояват съзнанието и създават усещане за спокойствие.

7 удивителни места за горско къпане
Снимка: Republic of Korea/Flickr

3. Сеул Форест

Съставена от пет паркове разположени на около 600 000 кв. м. земя, гората предлага оазис от мир и спокойствие. Намира се в сърцето на столицата на Южна Корея. Елени, катерички, зеленоглави патици са само част от съществата, които наричат ​​това природно местообитание свой дом. Реките, които преминават през гората, я правят още по-лековита за ума и тялото.

7 удивителни места за горско къпане
Снимка: lamoix/Flickr

4. Национален парк Джулангсан (Juwangsan)

Тук има мого красиви пешеходки маршрути и места с възхитителни гледки. За едно наистина добро горско къпане, посетете Juwang Valley. Пътеката започва от Temple Daejeonsa и води до водопада Yongchu, като преминава моста Jahagyo. По време на прехода горските посетители ще могат да разгледам различни, причудливи скални образувания.

7 удивителни места за горско къпане
Снимка: garycycles/Flickr

5. Брезова гора Уонда-ри (Wondae-ri)

Отдавна се смята, че брезите имат мистични сили. Те могат да вдъхновяват и заздравяват психиката. Тази брезова гора се намира само на 20 км от малкия град Индже. Разположена е на красив планински склон. Има обособени три екопътеки. Мястото е особено посещавано през зимата.

7 удивителни места за горско къпане
Снимка: Sonya Follow/Flickr

6. Парк Намсан 

Той има тихи и живописни пешеходни пътеки. Това е най-големият парк в столицата на Южна Корея и е дом на много видове дървета, растения и животни. Особено красив е през пролетта, когато вишневите дървета са в пълен разцвет, а по планината още има неразтопен сняг.

7 удивителни места за горско къпане
Снимка: Tom Page/Flickr

7. Национален парк Муденгсен Маунтин (Mudeungsan Mountain)

В парка има около 15 различни пешеходни пътеки, всяка със своя собствена уникална красота и чар. За най-пълноценно горско къпане елате през пролетта. Тогава ще можете да се порадвате на красивите вишневи цветове и кралски азалии.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин