7 уникални музея, които да посетите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 уникални музея, които да посетите
Автор: Peika.bg
7 уникални музея, които да посетите

Всеки град има музей, а по-големите градове имат и повече музеи, посветени на какво ли не.

Но, като цяло, в който и музей да отидете, ще видите различни предмети, които обаче си приличат, защото задачата на музеите е да съхраняват историята и да я предават на следващите поколения.

В тази статия обаче става въпрос за музеите, които нямат аналог и са толкова уникални, че няма начин да ги пропуснете, ако сте наблизо. Те са силно тематични, различни и безкрайно интересни. Те са 7 уникални музея, които да посетите.

1. Златото

38570

Златният музей в Богота, Колумбия, е мястото, където всеки посетител може да се запознае с богатството на индианските цивилизации в Латинска Америка. Изкусните златни предмети и накити на индианците са станали тяхно проклятие с пристигането на испанците, но и са доказателство за едно напредничаво ниво на развитие в доколумбовата епоха. В Златния музей има над 34 хиляди златни предмета от цивилизации, които са съществували преди повече от 500 години и това го прави наистина уникален. Разберете повече за този музей.

2. Морето

38572

Ако обичате морето и мореплаването, Сийплейн Харбър в естонската столица Талин е вашето място. Този музей има за цел да събере, да запази и да представи естонската и международна плавателна история по един наистина увлекателен начин. Запазените реликви и плавателни съдове в Сийплейн Харбър са уникални, а можете и сами да се пробвате в морска акция, но на симулатор. Разберете повече за този музей.

3. Нацизмът

38573

От 30 април 2015 г. в Мюнхен има музей на нацизма и градът не е избран случайно. Именно оттам тръгва кариерата на Адолф Хитлер, именно този град е считан за столица на нацистите. Ако искате да разберете къде е било посято семето на злото, довело до Втората световна война, и защо цветовете на това зло са разцъфнали толкова успешно, Музеят на нацизма е най-доброто място. Разберете повече за този музей. 

4. Карикатурите

38575

Карикатурата е едно от най-силните оръжия срещу социалната и политическата несправедливост. Британската карикатура има 300-годишни традиции в това да осмива и разобличава обществените заблуди, а нейната история, кауза и борба в най-чист вид са запазени в тематичния музей в Лондон. Разберете повече за този музей. 

5. Приказките

38571

На остров Юргорден, Стокхолм, се намира този музей, където големите могат да се върнат в детството си, а малките да се налудуват на воля с веселите герои от книжките на известната шведска писателка. В този забавен музей срещата с Карлсон или Пипи Дългото чорапче е задължителна, а изненадите на това уникално място са наистина неочаквани. Разберете повече за този музей. 

6. Марионетките

38576

Изненадващо или не, изкуството на кукловодството е с много здрави корени в Словения. Затова, в замъка на Любляна има Музей на марионтетките, където можете да научите всичко за историята на кукловодството, за техниките на това изкуство, както и да се пробвате да управлявате куклите сами. Разберете повече за този музей.

7. Ветрилата 

38577

Музеят на ветрилата в Лондон развежда посетителите си из историята на тази вековна традиция, обединяваща различни култури. Ветрилата са използвани още преди 3 хиляди години, а в Музея има над 3500 различни вида, от различни епохи. Те са толкова много, че в Музея има една постоянна изложба и една временна, която сменя експонатите си. Разберете повече за този музей.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин