8 места, които да посетите, ако сте фенове на Хари Потър - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 места, които да посетите, ако сте фенове на Хари Потър
Автор: Елена Исаева

Ако и вие или вашите деца сте фенове на книгите и филмите за Хари Потър, то тези места, които ще ви предложа да посетите определено ще ви станат много мили и дори любими. Дори никога да не сте чели книгите или да не сте гледали филмите, пак посетете местата, защото наистина са много красиви и си заслужава тази красота да се види на живо.

Като луд фен на Хари Потър да си призная само мисълта, че един ден ще посетя всички тези места и ме кара да се вълнувам. Но дори да не сте луд фен или какъвто и да е фен, тези места си остават наистина много красиви и очарователни и определено няма да съжалявате, ако ги посетите.

8 места, които да посетите, ако сте фенове на Хари Потър
Снимка: Елена Исаева

Ето и няколко места, които са били снимачни площадки на поредицата за „момчето, което оживя“:

1.Първа спирка по време на пътешествието из местата, на които е сниман Хари Потър задължително трябва да е кафене „Elephant House“ в Единбург, където писателката започва да пише историята на малкото момче – магьосник.

2.Следваща спирка „Диагонали“ – магическата улица, където всички магьосници си купуват необходимите неща, от наметало до пръчка и сова. Това е един покрит пазар в Единбург.

8 места, които да посетите, ако сте фенове на Хари Потър
Снимка: Елена Исаева

3.Платформа 9 и ¾ е една красива гара в Лондон – Кингс крос. Ако решите да пътувате с влак из Англия уверете се, че това е една от спирките ви.

4.Къде ли е замъкът Хогуортс? Той не е реално място, но за снимките на сцените, които се играят в него са ползвани доста локации. Някои от тях са: замъкът Алнуик в Нортъмбърланд, катедралата Дърам, Оксфордският университет и някои други места в Единбург, както и разбира се няколко студиа в света.

8 места, които да посетите, ако сте фенове на Хари Потър
Снимка: Елена Исаева

5.Мост на хилядолетието, Лондон – тук се снима една от началните сцени на „Хари Потър и даровете на смъртта“. Разхождайки се по този мост ще имате много красива гледка към катедралата „Свети Павел“ и ще се насладите на една лежерна разходка над река Темза.

6.Зоологическата градина в Лондон – тук се развива действието на една вжна сцена за цялата поредица – разговорът на Хари Потър със змията. Зоологическата градина е една от най – хубавите в Европа и определено си заслужава да се посети. Тук има всякакви животни, а техните обиталища са построени много интересно.

7.Виадуктът, по който минава „Хогуортс експрес“ – това е един виадукт, който се намира в Шотландия и по него наистина минава влак, в който задължително трябва да се повозите. Местата, през които минава са наистина зашеметяващи. Казва се Гленфинан.

8.Разбира се има и две известни студиа, в които много от сцените са снимани с декори – те се намират в Лондон и в Америка (Орландо и Лос Анджелис).

Наистина, дори да не сте фен на магическия свят на Хари Потър, това ще си остане един списък с интересни различни идеи за екскурзия от стандартните забележителности по тези места. А понякога човек има нужда от нещо, ново, различно и да си го кажем – дори леко странно. Стягайте куфарите, взимайте магическите пръчки и потегляйте на пътешествие, което поне за малко ще ви отведе в магическия свят на Хари Потър.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин