8 най-добри хобита за тези, които искат отново да живеят живота на дете! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 най-добри хобита за тези, които искат отново да живеят живота на дете!
Автор: Peika.bg
8 най-добри хобита за тези, които искат отново да живеят живота на дете!
Снимка: pexels

Ако сте възрастен, който смята, че светът е твърде сериозен, и ви липсват по-простите времена, когато бяхте дете, попаднали сте на правилното място. В наши дни възрастните работят по-дълго, имат по-малко свободно време и са по-стресирани от всякога. Нивата на стрес са се увеличили с почти 200% през последните няколко десетилетия. И така, как можем да си върнем това безгрижно чувство?

 

Всички имаме нужда да отделим време от натоварения си график, за да се отпуснем и просто да се насладим на живота. В края на краищата тези моменти ни помагат да преоткрием себе си и отново да намерим радост в простите неща. За щастие много хобита могат да ни помогнат в това. Ако търсите нещо забавно, което да добавите към живота си и отново да се почувствате като дете – опитайте едно от тези хобита!

1) Игра на скамбаловчета (Хайде сега напишете в коментари вие как ги наричате)

8 най-добри хобита за тези, които искат отново да живеят живота на дете!
Снимка: wikimedia

Играта има много версии по света. Един начин за игра е да се начертае кръг с пръчка в пясъка, и отделните играчи да се редуват и с тяхното топче да се опитат да избутат топчетата на другите от кръга. Друг начин е да се издълбае дупка в пясъка или земята и да се правят опити да се вкара топчето в дупката като междувременно се елиминират топчетата на другите играчи. В трети вариант целта на играта е да се уцелят и „пленят“ противниковите топчета, като така те преминават от едни в други ръце и сменят собственика си. Четвърти вариант е да се целят заложени топчета, като може да се цели и топчето на противника.

За спечелването на играта се използват различни тактики, като например хвърляне на топчето в защитена или отдалечена територия. Както при всички детски игри, правилата търпят промени и се адаптират към обстановката. Не по-маловажно значение от ловкостта за играта има и естетическото удоволствие от различните цветове и по-рядко разпространените топчета.

2) Оригами 

Благодарение на интернет и социалните мрежи сгъването на хартия отново е на мода. Оригами е чудесен начин да се отпуснете, да си починете и да накарате творческите си сили да потекат. Можете да започнете с прости модели като хартиени жерави, цветя или сърца. Това е страхотно хоби както за деца, така и за възрастни. Има много уроци и дизайни за оригами, достъпни онлайн. Можете да намерите дизайни за всички нива на умения и креативност. Можете дори да направите подаръци за вашите близки и роднини. Хобита като това ви напомнят вашето детство.

Освен това е чудесен начин да се освободите от стреса и да се съсредоточите върху дишането си, докато сгъвате листите. Има много предимства на оригами – може да подобри вашата креативност, помага при стрес и безпокойство и е чудесно забавление за хора от всички възрасти. Освен това е чудесен начин да инвестирате време в творческата си страна, докато прекарвате качествено време със семейството си.

3) Скейтборд

Ако никога не сте имали шанса да опитате скейтборд през детството си, сега е моментът да го направите. Независимо дали сте начинаещ или експерт, със скейтборд можете да се насладите много и да се пренесете далеч в безгрижното детство. Можете да намерите скейт парк наблизо и да вземете уроци по скейтборд от професионалист. Това е чудесен начин да останете във форма, а също така е добър начин да се освободите от стреса и да се освободите от негативните емоции. Скейтбордът е добър спорт, както и едно от най-добрите хобита.

4) Пускане на хвърчила

Пускането на хвърчила е стара традиция и забавно хоби. Можете да пуснете хвърчило на вашата тераса или задния двор във ветровит ден. Това е чудесен начин да получите чист въздух и да се възползвате от витамин D. Можете също така да пренесете уменията си за летене на хвърчила сред природата и да ги изпробвате в дивата природа. Има много места за пускане на хвърчила по света. Можете да посетите тези райони и да се срещнете с хора, които имат същото хоби. 

Можете също така да посетите кайт фестивали и състезания, където можете да научите повече. Пускането на хвърчила е прекрасно хоби, което можете да правите със семейството и приятелите си. Това е чудесен начин да прекарвате време заедно, да дишате чист въздух и да изследвате нови места. Освен това е чудесен начин да се отпуснете и да се освободите от целия си стрес. 

5) Танцуване

Танците са едно от най-лесните хобита, за които да намирате време. Има много различни танцови форми, които можете да опитате. Можете да посетите местно танцово студио и да се присъедините към курс за начинаещи, за да научите няколко основни стъпки. Можете също да опитате зумба, която е забавен начин да танцувате и да сте във форма едновременно. Ако имате няколко ентусиасти приятели, можете също да опитате групови уроци по танци. Това е чудесен начин да се отпуснете, да се освободите от стреса и да се срещнете с нови хора. Можете също така да опитате бални танци, ако искате да сте по-официални.

6) Свирене на инструмент

Ако някога сте искали да научите как да свирите на инструмент, но никога не сте намерили време, сега е идеалният момент да започнете. Можете да опитате да научите пиано, китара, барабани, саксофон или друг инструмент, който харесвате. Можете дори да научите нов език, докато се учите да свирите на инструмент. Можете да посетите местен музикален магазин и да се запишете в курс за начинаещи, който е съобразен с избрания от вас инструмент.

7) Консервиране 

Ако сте любители на храната или просто обичате да се храните здравословно, можете да опитате да консервирате и съхранявате храна у дома. Това е прекрасно хоби, което да правите със семейството си. Можете да берете вашите плодове и зеленчуци от градината и да ги консервирате. Можете също да посетите местния фермерски пазар и да купите на едро. Можете сами да консервирате храната. Това е чудесен начин да спестите пари и да се храните здравословно.

8) Видео игри

Ако сте дете по душа, можете да танцувате и да играете на своя PS4, Xbox или компютър. Тези игри са чудесни начини да се освободите от стреса, да разпуснете и просто да се забавлявате. Можете дори да предизвикате приятелите и семейството си. Това е чудесен начин да прекарате време заедно и да се забавлявате. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин