8 най-шантави състезания в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 най-шантави състезания в света
Автор: Peika.bg
8 най-шантави състезания в света
Снимка: Dave

Хората винаги са обичали да се състезават помежду си и поради това в днешно време имаме дори професия спортист.

Всички останали, които не си изкарват хляба от надпреварата, се състезават, заради забавата и възможността да изпитат нови усещания. В някои случаи тяхната креативност за нови състезания става малко странна, да не кажем направо шантава. Вижте 8 такива случая.

1. Състезания по свинско квичене

Това състезание се провежда всяка година в Три-су-Баи, Франция. То представлява организирано квичене на микрофон от страна на всеки от участниците. Освен това, има и неделно „освинване“, на което един участник се доказал през 2014 година, като е изял над метър кървавица за по-малко от една минута.

2. Състезание по хвърляне на гумени ботуши

То се провежда всяка година в малкия новозеландски град Таиапе. Целта на фестивала е да се подбори световния рекорд по хвърляне на гумен ботуш във въздуха. Хиляди хора се забавляват всяка година на това състезание, което включва и други атракции като най-добре облечен ботуш, например.

3. Състезание по въздушна китара

37338

Състезанията по въздушна китара започват във Финландия през 1996 година и вече са известни и в България. В тях участниците се правят, че свирят на електрическа китара. Предизвикателството е два рунда – в първия участникът избира любимата си песен и я „изпълнява“ за една минута. Във втората част, той трябвада се докаже на песен, избрана от организаторите.

4. Състезание по екстремно гладене

Това определено е едно от най-странните състезания. Този забавен и екстремен спорт е започнат в Лестър, Великобритания, през 1997 година. В него участниците трябва да са готови да гладят на стръмен палнински склон, на леда или направо под водата.

5. Състезание по бради и мустаци

37336

Първият шампионат по темата се е състоял в Хьофен-Енц, Германия през 1991 г. Оттогава до наши дни участниците в състезанието демонстрират невероятно лицево окосмение всяка година.

6. Състезание по бой с възглавници

Това състезание се случва всяка година през юли в Калифорния, САЩПо време на него участниците са седнали на хлъзгава тръба над кална локва и се бият с възглавници. Те нямат право да се хващат за тръбата, нито да събарят опонентите си с крака, а боят приключва, когато единият от двамата падне в локвата.

7. Състезание по носене на съпруги

37334

То се случва в Сонкярви, Финландия, всеки юли. За участие всеки мъж трябва да дойде със съпруга е е задължително да е негова), която има поне 17 година, а в същото време тежи не по-малко от 49 килограма. Ако е по-лека, на участника му се добавят тежести. След това, със съпругата на рамо, той трябва да прекоси пясък, трева и асфалт, за да досигне финала на надпреварата. Ако изпусне съпругата, губи 15 точки, а, ако спечели, получава бира с тегло, равно на теглото на съпругата.

8. Състезание по сауна

37337

То се провежда в Хеинола, Финландия, всеки август. Състезанието е започнато през 1999 година и е само за сауна-ентусиасти. Участниците трябва да останат в нагорещена до 110 градуса сауна и нямат право да стават от седалките. Всички получават половин литър вода на всеки 30 секунди, а накрая винаги остава само един. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин