8 неща, които забравяш, а подобряват пътуването ти - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща, които забравяш, а подобряват пътуването ти
Автор: Peika.bg
8 неща, които забравяш, а подобряват пътуването ти

Най-често забравяните вещи на път са четката за зъби, чорапи и слънчеви очила.

 

Има обаче и други вещи, които няма да провалят пътуването ти, ако ги забравиш, но ще го направят много по-интересно, ако се сетиш да ги вземеш следващия път! Изпробвано.

1. Вдъхновяващ, тематичен плейлист. На път към Франция – свали си класиките на Едит Пиаф.

Или нещо по-съвременно като Stromae, Kendji Girac, Nouvelle Vague или Christine and the Queens. 

Отиваш в Куба? Чуй последните хитове на популярния там стил кубатон.

Слушай местни радиостанции на място и запази песните, които ти харесат (като откриеш как се казват с Shazam или друг софтуер за разпознаване на музика). Така години по-късно музиката ще ти напомня за точно това пътуване. Плейлистът ти ще се превърне в саундтрак на пътуването ти.

2. Тематично четиво (на четец или класическо хартиено томче). Ако действието се развива там, където отиваш – мястото, на което отиваш, вече става друго! А и така дългите преходи с влак или автобус се преживяват много по-лесно.

25657

3. Вода, вода, вода – пиенето на достатъчно вода ще ти помогне да се справиш с часовата разлика, с различния климат и с всичко останало, с което има да се справя тялото ти на път. Носи си бутилка за многократна употреба, независимо дали отиваш в Пирин или в Париж.

40166

4. Маска за очи и тапи за уши – добрият сън означава повече енергия на следващия ден. Особено ценни маската и тапите са за къмпинги, хостели, каучсърфинг и дълги полети.

40169

5. Ядки и сушени плодове – леки са, засищат и те предпазват от това да се натъпчеш със скъпа и вредна бърза храна в миг на гладно умопомрачение.

40164

6. Пощенският адрес на любим човек – за да му изпратиш старомодна хартиена картичка по пощата. Дори и да пристигне месец след като си се върнал от пътуването (както ни се случи с няколко картички по трасето Куба - България).

20821

7. Предизвикателство от приятел – преди да заминеш помоли двама – трима приятели да ти отправят предизвикателство за дестинацията, на която заминаваш. Да се снимаш с трима местни, да се изкъпеш в езеро... Приятелите ти със сигурност са пълни с идеи!

40165

8. Шапка! Шапката е универсален и незаменим спътник поради една проста причина: когато си я носиш, ти дреме на шапката, а ти си напълно свободен да не ти пука за никакви предразсъдъци, чужди мнения и прочее излишности!

20619

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин