8 неща в Сингапур, които всеки трябва да види - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 неща в Сингапур, които всеки трябва да види
Автор: Peika.bg
8 неща в Сингапур, които всеки трябва да види
Снимка: Unsplash

Сингапур е една от най-малките страни в Азия, но и една от най-интересните държави, които можете да посетите. 

По същество мегаград с малка периферия от крайбрежие и провинция, това е градско преживяване, което много се различава от всичко, което съседните Малайзия и Индонезия могат да предложат.

Сингапур се характеризира с луксозно пазаруване, елегантен обществен транспорт, който улеснява придвижването, блестящи високи сгради и общо чувство за ред, чистота и ефективност. За щастие непримиримата любов на сингапурците към иновациите и лукса е смекчена от уважение към историята и признателност към природата, с много паркове и градини, които компенсират градския шум.

Ако планирате посещение на Сингапур, ето 8 неща, които трябва да видите:

1. Търговски център "Бижуто"

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maxine Hillier (@maxine_hillier)

Най-новата атракция на Сингапур заслепява посетителите, които току-що са стъпили в страната. Това архитектурно чудо е само на 10 минути пеша от зоната за пристигащи на летище Чанги. "Бижуто" съчетава футуристични модерни материали с жива природа. Това е перфектна първа или последна спирка на обиколка на Сингапур.

The Jewel е търговски център, но всъщност е много повече от това. Огромният вътрешен водопад е мястото, където наистина се случва магията. Това е най-високият вътрешен водопад в света и водата се излива от масивна дупка в покрива във вътрешна тропическа гора, покрита със специален навес.

Сградата е проектирана от архитекта Моше Сафдие, известен с Марина Бей Сандс, и посещението ѝ е сюрреалистично изживяване. 

2. Марина Бей Сандс

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marina Bay Sands (@marinabaysands)

Някои казват, че изглежда като дъска за гладене, други, че е по-скоро като дъска за сърф, кацнала на високи крака. Така или иначе, няма как да сбъркате този уникален компонент от Сингапур. Три свързани кули образуват Марина Бей Сандс, издигайки се високо над забележителните градини край залива на Сингапур. В горната секция има инфинити басейн и огромна тераса, която осигурява зашеметяваща гледка към града. Това ще бъде плуване, което никога няма да забравите... Имайте предвид обаче, че трябва да сте гост в хотела, за да влезете в басейна. Но дори да не използвате басейна, гледката от високо си заслужава, така че можете просто да изпиете по едно питие, докато се наслаждавате на Сингапур от птичи поглед. 

3. Хотел Raffles

Най-емблематичният хотел в Сингапур, ако не и в цяла Азия, Raffles не е просто място за престой- това е институция. Историята на мястото е легендарна. Първоначално проектиран като къща на плажа, хотелът постепенно се разширява през периода на британското колониално управление през 19 век. Кръстен е на сър Стамфорд Рафълс, който пристига като представител на британското колониално управление на острова през 1819 г. и се смята за „основател“ на модерен Сингапур (макар че хората, които живеят там, няма да са съгласни). До 1880 г. това е бил най-добрият хотел в града. 

4. Сентоса

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sentosa (@sentosa_island)

Свързан с пътека с южния бряг на града, ваканционният остров на Сингапур е най-доброто място, което можете да посетите, ако искате да се насладите на тишината. Сентоса е място за забавление и предлага почти всичко- от голф игрища до известния плаж Палаван. 

Не пренебрегвайте историята на острова – някога това е била колониална британска военна база, а също и японски лагер за военнопленници. Останки от миналото са осеяни между развлекателните комплекси. Отидете в завладяващия Форт Силосо, който сега е музей, показващ ужасния опит на Сингапур от окупацията по време на Втората световна война. 

5. Парк Форт Канинг

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yuta (@cappuccino.1220)

Феновете на историята могат да се поровят в трудното минало на Сингапур в парк Форт Канинг. Освен красиви тревни площи, тропически дървета и екзотични птици, този зелен хълм е осеян с различни исторически богатства, включително едноименната крепост, която е построена през 1850 г. от британците, за да защитава ценното им колониално пристанище. Днес в него се помещава луксозният хотел Fort Canning. Също така, тук са военният музей Battlebox и зашеметяващият Национален музей на Сингапур, пълен с мултимедийни експонати.

Гореспоменатият Стамфорд Рафълс имал вила в парка. Можете да видите репродукция на оригиналната резиденция на Рафълс днес, заедно с бункери, използвани от британското военно командване. Това е най-приятното зелено пространство в града.

6. Градините край залива

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gardens by the Bay (@gardensbythebay)

Емблематичният образ на Градините край залива говори много за любовта на сингапурците към технологиите. Всъщност това изобщо не са растения, а легендарните „Супердървета“ – колекция от 16-етажни скулптури, вдъхновени от природата, но с извънземни и футуристични форми. Най-високото "супердърво" има платформа за наблюдение на върха, откъдето можете да получите страхотна гледка към целия град. Това обаче все пак е ботаническа градина, макар и обвита в завладяваща архитектура – разгледайте стъклените зимни градини на Wilkinson Eyre на брега. 

Можете да се насладите също на разнообразието от видове тропически растения, изложени тук. Около градините има биосфери, пресъздаващи среда от Австралия, Южна Америка и Южна Африка, с типични растения от всеки регион.

7. Пулау Убин

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pulau Ubin, Singapore (@pulauubin.sg)

Тези, които търсят доза чиста природа, би било добре да предприемат пътуване до Пулау Убин. Има изобилие от непокътната зеленина. Този зелен остров е част от самия град-държава, така че не е необходимо преминаване на границата. Пулау Убин е сгушен точно срещу малайзийската граница в североизточната част на града. До него се стига с 10-минутно пътуване с лодка. 

След като сте на острова, можете да следвате някои фантастични пешеходни пътеки по крайбрежието, минавайки през влажни зони, които са дом на най-различни интересни животни. Скалистите плажове и мангровите гори също са уникални.

8. Национална галерия на Сингапур

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junya Oishi, J, John (@junya_oishi)

Отворена през 2015 г., Националната галерия на Сингапур е една от ключовите културни институции на нацията и една от най-важните художествени галерии в Азия. Галерията показва най-голямата в света колекция от изкуство от Югоизточна Азия – над 9000 артикула в една масивна колекция.

Галерията се простира в няколко поразителни сгради от британската епоха, включително бившето кметство (от 20-те години на миналия век) и Върховния съд (от 30-те години на миналия век). Модерни навеси и крила от архитектите Studio Milou свързват тези сгради, създавайки единно пространство за изложбите в галерията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин