8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб
Автор: Peika.bg
8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб

Пътуването с круизен кораб не е само плаване през океани и морета. Хората, които се качват на борда, търсят още: хубава храна, уелнес изживявания и забавления по време на пътешествието!

Ако все още не сте се качвали на круизен кораб и се чудите дали да го направите, вижте 8-те причини да отплавате. Те ще ви помогнат да разберете кои са предимствата на този вид пътуване.

1. Удобство

Времето често е най-големият ограничаващ фактор за пътуването. Разполагате само с няколко дни ваканция, а искате да видите и преживеете, колкото се може повече? Тогава круизът е добър начин да посетите няколко дестинации и да се наслаждавате на морската шир. Освен това няма да се налага всеки ден да събирате и разопаковате багажи си.

2. Планиране без стрес

Планирането на почивка понякога може да отнеме много време и дори да ви стане досадно. Ако си вземете круизен пакет, който включва - полети, кабина и храна, можете да се погрижете за цялата си почивка само с няколко клика. Не нужно да търсите места за настаняване, заведения за хранене и т.н. Просто ще се радвате на ваканцията си!

8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб

3. Пътуване до почти непристъпни места

Круизите вече предлагат възможност да посетите някои от най-малко достъпните и хипнотизиращи водни райони в света. От бездънните ниши на Аляска до иначе недостъпните Полинезийски острови. Можете да видите също къде живеят високопланинските племена в Папуа Нова Гвинея или дори да стигнете до Антарктика.

4. Пътуване по интереси

Тематичните круизи или пътувания с особен образователен фокус като археология, история на изкуството, фотография или морска биология могат да са чудесна възможност да обедините няколко хобита в едно. По време на този тип пътувания се организират четения, лекции, срещи със специалисти и учени. Това е чудесен начин да се запознаете с хора с еднакви интереси и да създадете нови приятелства.

8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб

5. Свързване с природата

Открийте екзотични птици и гущери на Галапаговите острови, плавайте с каяк между водните обитатели, разгледайте полярните мечки в Свалбард, вижте морските лъвове в Австралия - всичко това може да ви се случи, ако се качите на някой круизен кораб.

6. Лукс

Ако искате да се поглезите по време на цялото пътешествие, изберете круизен кораб с всички екстри - басейн, спа зона, барове, спортни съоръжения. На борда можете да откриете всичко, от което бихте имали нужда!

8 причини да помислите за пътуване с круизен кораб

7. Спа преживявания

Освен с природата, по време на пътуването, можете да се свържете и със своето собствено тяло. Модерни спа центрове, спортни зали, активности на открито, здравословно меню - можете да имате всичко това на борда на круизния кораб.

8. Интернет детоксикация

Круизът е чудесна възможност да се отделите от мобилните си устройва и да опознаете света със сетивата си, а не само през екрана. Освен това, навътре в морето или океана, няма да можете да се надявате на стабилен интернет. По-добре се откажете от него и се радвайте на настоящия момент!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин