8 приключения, които да опитате на Бахамите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 приключения, които да опитате на Бахамите
Автор: Peika.bg

Бахамите са тропическа дестинация, за която много хора мечтаят. Тя е добре известна със своите топли плажове и невероятна морска дива природа.

Бахамските острови предлагат безброй възможности за почивка, пълна с приключения!

Ето списък на 8 от най-добрите приключения, с които да оползотворите времето си на острова.

1. Атлантис Резорт, Остров Рай

Първото решение, което трябва да направите, е къде да отседнете. Атлантис Резорт не е само курорт, но и воден парк. По време на престоя си тук ще имате достъп до разнообразни водни пързалки. Освен това, това е и най-голямото открито морско местообитание в света, в което живеят над 50 000 морски животни в 15 лагуни. Сред забавленията на курорта е голф на игрище с изглед към океана, спа център, яхта и риболов. Островът, на който се намира, е свързан с столицата на Бахамите чрез два моста. Така ще можете да получите усамотение, но и всички удобства на големия град.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

2. Срещи с делфините

Това е едно от най-вълнуващите неща, които можете да направите на Бахамите. Специално за посетителите се организират "срещи" с обучени делфини. Те правят гмуркащи трикове, повдигат и задържат телата си над водата и дори раздават целувки на туристите. Ще имате възможност да плувате с тях, да си направите снимки, да ги храните и сами да се уверите колко умни и приятелски настроени са.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

3. Водни спортове

Водните спортове на Бахамите включват редица дейности като джет ски, парасейлинг, каране на банан и гмуркане с шнорхел. Гмурнете си разгледайте удивителните коралови рифове, в които се намират стотици различни видове риби. Гмуркането с шнорхел ще ви даде възможност да се доближите до морските обитатели. На острова има компании, които комбинират всички тези приключения в пакет. Те ще ви осигурят оборудване, транспорт и надзор, за да сте спокойни по време на своите приключения!

8 приключения, които да опитате на Бахамите

4. Опитайте салата "Раковина"

Това е едно от най-известните ястия в местната кухня на Бахамите. Салатата се приготвя от морски мекотели, които живеят в черупка. Месото им се сервира със смес от зеленчуци и подправки. Определено трябва да опитате това ястие, преди да напуснете острова, най-добрата версия може да се намери в Arawak Cay Fish Fry.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

5. Пиратите от интерактивния музей в Насау

Идеята за пиратството стана доста популярна от филми като "Карибските пирати", но всъщност то е реален период в историята на Бахамите. "Златната ера на пиратството" е продължила от 1690 до 1720 г. Тя засяга столицата Насау,в която е била най-голямата концентрация на пирати от всеки карибски остров. Посетителите на музея могат да видят как пиратите са били екзекутирани, какви оръжия са използвани, които са използвали, както и да научат някои от най-интересните пиратски легенди.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

6. Маршът на фламингото

На всички любители на животните препоръчваме да посетят "маршът на фламингото". То е националната птица на Бахамите. през 50-те години е била на изчезване, но след намесата на местното правителство и мерките за опазването ѝ, днес тя продължава да е част от живота на острова. Посетете зоопарка Ardastra Gardens. Всеки ден там можете да видите тези красиви птици, които изнасят своето представление в 10:30, 14:15 и 16:00 часа.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

7. Големият бариерен риф на о-в Андрос

Това е третият по големина бариерен риф в света и се простира на над 306 км. Тук можете да видите голямо разнообразие от риби, акули, костенурки, змиорки и много други морски обитатели. Рифът започва на около от източното крайбрежие на о-в Андрос, което го прави изключително достъпно място за туристите.

8 приключения, които да опитате на Бахамите

8. Подводни пещери

Бахамите имат една от най-разнообразните подводни пещерни системи в света, пълни с морски живот като гъби, омари, раци и скариди. Мрежата се състои от потопени пещери, както и от сини дупки, които могат да стигат до дълбочина до 108 метра. Ако ви е любопитно, на острова се предлагат организирани спускания, както и обучения. Опитайте - подобни преживяване се помни дълго!

8 приключения, които да опитате на Бахамите

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин