8 съвета за жените, които пътуват сами - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 съвета за жените, които пътуват сами
Автор: Боряна Кръстева
8 съвета за жените, които пътуват сами

Соло пътешествията винаги са на мода.

През последните години обаче все по-активно в тях се включват дамите. Те се оказват с доста авантюристичен дух, жажда за непознати места и вълнуващи преживявания. Дали, за да търсят себе си, вдъхновение или нови хоризонти, факт е, че броят на жените пътешественици расте. 

Ако и вие сте една от тях или обмисляте скоро да станете, е добре да знаете някои неща, които ще направят пътуването по-безопасно и приятно. Последвайте тези 8 съвета, докато приключенствате със самата себе си. 

1. Не пристигайте в желаната дестинация през нощта. Организирайте времето си така, че да се настаните през светлата част на деня. Така, ако нещо не ви хареса или притесни, ще можете бързо да си потърсите ново място за нощувка.

2. Избирайте дрехите, с които тръгвате на път, много внимателно. Вие сте на пътешествие, не е нужно да сте предизвикателна. Най-добре е да заложите на по-консервативния стил, особено ако не сте добре запозната с културата на местата, които посещавате. Освен това няма да привличате излишно внимание върху себе си. 

3. Винаги имайте план Б. Все пак ще сте сама и ще разчитате единствено на себе си. Никога не носете всички си пари и кредитни карти на едно място. Във вътрешни джобове или в шишенца с хапчета – винаги трябва да имате скрит резерв.

4. Сканирайте всички документи, билети, резервации, за да не провалите пътешествието ви, ако ги загубите.

5. Винаги избирайте сигурността пред това да спестите малко пари. Не се качвайте на нелицензирани таксита и не си поделяйте возенето с непознат. Преди да тръгнете на път, проучете кои са надеждните таксиметрови компании в мястото, на което отивате. 

6. Не носете бижута. Дори да не са скъпи – те привличат внимание. Колкото по-малко накити – толкова по-малко проблеми. 

7. Не е добра идея да приемате питие или храна от непознат. Измъкнете се деликатно от ситуация, без да обиждате отсрещната страна. 

8. Не се страхувайте, но бъдете предпазливи. Не е необходимо да изпадате в параноя и да прехвърляте в ума си всички лоши неща, които могат да ви се случат на път. Просто мислете трезво, не се предоверявайте и знайте, че всичко зависи от вас. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин