8 странни празника, които непременно да отбележите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 странни празника, които непременно да отбележите
Автор: Мария Ангелова
8 странни празника, които непременно да отбележите

Всеки знае да празнува Коледа, Великден и 3 март. Ха, да видим обаче дали ще успеете да отпразнувате подобаващо Международния ден за говорене като пират! И какво точно ще правите на Международния ден на измислените празници! Ето няколко международни дни, които съществуват въпреки очевидната си нелепост (или именно поради нея):

Международен ден на пикника

На Международния ден на пикника се насладете на един от най-добрите начини, по които можете да бъдете близо до природата, дори и в градски условия! Вземайте одеялото и марш към парка!

Кога: 18 юни

Международен ден за говорене като пират

Всяка година на 19 септември хиляди хора по света празнуват Международния ден за говорене като пират, като... говорят като пирати. Отбелязва се в над 40 държави, като много хора се обличат в стила на Джак Спароу и Капитан Кук. Подгответе си фрази като "Ахой!" и "Ай, ай!" и дерзайте!

Кога: 19 септември

Международен ден за плетене на открито

Да плетеш вкъщи може да е много самотно занимание, затова преди десетина години Даниел Ландерс решава да организира всички тези самотници в едно забавно социално събитие. Денят за плетене на открито има голяма успех и постепенно започва да се отбелязва по целия свят. През 2013 г. публично се плетеше и в София.

Кога: Началото на юни

Международен ден „Няма да търпя повече!“

На този международен ден празнуват всички, на които им е писнало, дошло им е до гуша, кипнало им е джезвето и е време да си кажат: "Няма да търпя повече!".

Можете да отбележите този ден, като закъснеете за работа, спрете да бъдете усмихнати и мили към злобните си колеги, не отваряте писма, които подозрително напомнят на сметки... Не е най-позитивният празник, но пък всеки трябва да изпуска парата от време на време.

Кога: 7 януари

Международен ден на обратно

На Международния ден на обратно спокойно можете да правите всичко на обратно. Дръжте се точно така, както не бихте в нормален ден.

Кога: 25 януари

Международен ден на уникалните имена

Познавате ли някого, чието име е уникално и единствено по рода си? Можете да го успокоите, че макар да няма имен ден, може да празнува своята неповторимост на Международния ден на уникалните имена.

Кога: 4 март

Международен ден на измислените празници

Това ни е любимият празник в годината! Всеки може да си избере какво точно да празнува. Ограничения няма – ако искате, празнувайте ден на шоколада, ако искате – на компютърните игри, на забравените ключове или на 3-те водки. Важното е да се празнува, а какво точно – така или иначе поводът остава на заден план, когато сте заедно с приятели и се веселите.

Кога: 26 март

Международен ден за бой с възглавници

От няколко години в стотици градове по света се провежда Международният ден за бой с възглавници. През последните години събития, посветени на празника, се проведоха дори и в български градове. На уречено място и в уречен час празнуващите се събират и практикуват бой с възглавници на публични места.

Кога: Април (датата за 2014 г. все още не е обявена)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин