9 причини да посетите Берлин - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 причини да посетите Берлин
Автор: Peika.bg
9 причини да посетите Берлин
Снимка: Unsplash

Столицата на Германия, Берлин, често се смята за един от най-иновативните, модерни и динамични градове в Европа. Това е един от най-разнообразните и уникални градове в света и всеки трябва да го посети поне веднъж в живота си.

Всеки, който желае да разгледа забележителностите на града, ще бъде впечатлен от този динамичен метрополис, който съчетава елегантност и блясък със спокоен начин на живот. Оживеният метрополис отговаря на всички изисквания, с фантастична парти сцена, богата история, невероятна местна кухня, бира от световна класа и някои от най-забележителните атракции и музеи в света.Направете Берлин следващата си дестинация, която трябва да посетите, ако още не сте били там.

Ето 9 причини, поради които трябва да го посетите:

1. Прочутата история на Берлин

Разтърсващият мемориал на Холокоста, съветският мемориал в Трептоуър Парк, останките от Берлинската стена, Площадът за изгаряне на книги и Музеят на Щази са само няколко примера за сътресенията, които Берлин е преживял през дългата си история.

Посещението на Берлинската стена е очевидно задължително. East Side Gallery, която е най-дългата непокътната част, сега е покрита със стенописи. През деня стената може да стане изключително пренаселена, така че отидете там рано, за да избегнете тълпата. Друго задължително посещение е Бранденбургската врата- основна историческа градска порта, която все още съществува и е белег на обединението на Германия.

Историята на Берлин не свършва със стената. Разходете се до Мемориала на Холокоста, който е открит и достъпен денонощно. Камъните „stolpersteine“ са малък паметник на Холокоста, разпръснат из целия град. Тези малки месингови камъни са поставени по улиците в памет на къщите и работните места на жертвите на Холокоста.

2. Европейска парти столица

Нощният живот в Берлин е невероятен, така че ако сте тук, за да купонясвате, сте взели правилното решение. За да влезете в клубовете, трябва да бъдете пълнолетни. От години нощните клубове на града са известни- Watergate, House of Weekend, Kit Kat Club, Berghain и други са сред най-добрите барове и клубове в града.

В нощния живот на Берлин има по нещо за всеки, от класически немски барове до подземни заведения, а най-хубавото е, че градският транспорт работи и през нощта, така че ще можете лесно да се приберете в хотела.

3. Зелените площи за почивка

Берлин е заобиколен от много зеленина! Над две хиляди и петстотин градски парка са на разположение, за да избягате от шума и суетата на градския живот и да се отпуснете и да се свържете с природата.Великолепните природни паркове на Берлин са идеални за спокойна есенна разходка, пикник или лятно барбекю. В града има много обществени паркове, където можете да си направите барбекю, а някои паркове дори разполагат с необходимото оборудване.Monbijoupark, Mauerpark и Tempelhofer Feld са едни от най-добрите места за барбекю в града. Можете също така да се разходите из Грюнвалдската гора.

4. Вкусната местна кухня

Въпреки че немската кухня не е много известна, Берлин се смята за един от най-добрите градове в Европа за вегани. Берлин е раят за класически немски ястия, международна улична храна и много вегански варианти.

Извън веганските опции, опитайте „Currywurst“ (подправена с къри на прах свинска наденица). Посетете Konnopke’s Imbiss за най-вкусния къри вурст в града. Друго ястие, което трябва да опитате, е bratkartoffeln (пържени картофи, запечени с нарязан бекон и лук).

Разнообразието от храни, предлагани в Берлин, е несравнимо и трябва да се опита по време на посещение.

5. Бирата от световна класа

Бира от световна класа! Трудно е да пишеш за Берлин и да не споменеш бирата! В Берлин има разнообразие от бира. Германците, особено берлинчаните, се гордеят с бирата си.Секторът на занаятчийската бира в Берлин се разраства, като се предлагат както стари, така и нови бири.

6. Изобилието от архитектура и музеи за разглеждане

Една от най-разпознаваемите структури в Берлин, Бранденбургската врата, трябва да се види. Една от най-известните забележителности на Берлин е Райхстагът, който е служил като бивш дом на германския парламент в продължение на много години. Fernsehturm (телевизионната кула) в Берлин, най-високата структура в Германия, се вижда ясно от почти всяка точка на града и доминира над силуета на града.

Три обекта на ЮНЕСКО, повече от сто и осемдесет музея и произведения на изкуството на класически художници могат да бъдат намерени в Берлин. Пет различни първокласни музея са разположени на цял остров, наречен „Остров на музеите“, където можете да научите много за немската култура.

Възрастта на града го прави важен културен център в Европа и на всеки ъгъл има художествени галерии, магазини за грамофонни плочи и творчески пространства.

7. Отличните възможности за еднодневни екскурзии до близки места

Берлин е на отлично място за посещение на други интересни градове и места наблизо. Има фантастични еднодневни екскурзии, които можете да предприемете от Берлин. Разгледайте съседни места като Дрезден, Хамбург или Потсдам.

Посещението на едно от езерата в Берлин или Teufelsberg, изкуствен хълм извън града, са някои отлични неща за правене там. Най-голямото езеро в града, Müggelsee или Krummesee, разположено в Грюнвалдската гора, е силен претендент за най-живописното езеро в Берлин.

8. Вълнуващите събития и фестивали

Независимо от сезона, в Берлин винаги се случва нещо.

Лятото в града се върти около музикалните събития. Германската столица е основна спирка за всеки музикант на турне, а концертите на най-добрите банди са ежедневие. Има и други фестивали, включително Pop Kultur, Melt и Lollapalooza. Музикалните фестивали в Берлин винаги са грандиозни.

Берлинският Октоберфест, заедно с Фестивала на светлините, който осветява небостъргачите, забележителностите и паметниците на града, се провеждат през октомври и ноември.

9. Бюджетен град в Западна Европа

Съвсем спокойно можете да посетите Берлин с по-ограничен бюджет, тъй като това е една от най-евтините европейски столици.

Получаването на Berlin WelcomeCard (AB) е друг отличен подход за спестяване на пари. Картите се предлагат за различни периоди от време (от два до шест дни), започвайки от около 25 евро. Картата ви позволява да разгледате културните съкровища на Берлин на невероятни цени, включително театри и музеи, обиколки на забележителности и ресторанти.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин