9 световни чудеса, за които (вероятно) никога не сте чували - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
9 световни чудеса, за които (вероятно) никога не сте чували
Автор: Peika.bg

По света има много чудеса, които имат заслужена популярност. Мачу Пикчу, Луксор, Петра, Рим и т.н.- тези места привличат милиони туристи всяка година и е неоспорим факт, че си заслужава да бъдат посетени. По света обаче има и други съкровища, които са доста добре скрити и повечето хора не знаят за тях. 

Ще ви представим 9 световни чудеса, за които вероятно не сте чували:

Езерото Инле, Мианмар 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olaf Pignataro (@olafpix)

Мианмар е страна с безброй ступи, повече от 1400 от които надвишават 8,2 м височина. Ступите са камбанообразни, многостепенни структури, в които се съхраняват свещени реликви, включително тези свързани с Буда и архати (просветени хора). Езерото Инле е второто по големина в Мианмар и е с площ от 116 км2. То също е и най-високо разположеното, с надморска височина от 880 метра. 

Трансфъгърашко шосе, Румъния

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit-Romania.com (@visit_romania_com)

Затворен от сняг между края на октомври и юни, този преходен път се изкачва до 2042 м във Фъгърашки планини, давайки достъп до прекрасното ледниково езеро Bâlea. Пътят е построен от военен персонал от 1970 г. до 1974 г., по време на управлението на Николае Чаушеску. По официални оценки броят на смъртните случаи по време на строителството е 40. 

Дефилето Carnarvon, Австралия

Намиращо се в централната част на Куинсланд, дефилето Carnarvon е важно за народите Bidjara, Karingbal и Kara Kara. Скалното изкуство върху пясъчните стени на дефилето свидетелства за тяхната дълга история. Голяма част от това изкуство е създадено чрез издухване на пигмент върху предмет, държан срещу стената, като ръка, бумеранг, щит или брадва. 

Кратерът Дарваза, Туркменистан

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Polarsteps (@polarsteps)

В пустинята Каракум, кратер с ширина 69 м гори от 1971 г., спечелвайки си прозвището „Вратата към ада“. Най-широко разпространената история относно произхода му е, че съветски геолози са изследвали това огромно находище на природен газ, когато земята под сондажната им платформа се е срутила. Те са запалили кратера, за да спрат разпространението на газ метан - и оттогава гори...

Каса де Пенедо, Португалия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Upstate Diary (@upstate_diary)

Разположена между Celorico de Basto и Fafe в северния португалски квартал Брага, тази къща е построена през 1972–1974 г., като са използвани четири големи камъка за части от стените и основата. Въпреки че е до вятърен парк, къщата е без електричество.

Морски парк Hitachi, Япония

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ibaraki, Japan (@ibaraki.official)

Всяка пролет този огромен обществен парк цъфти с 4,5 милиона цветя. През лятото има макове и слънчогледи; есента предлага цветя кохия и космос; докато зимата е времето на ледените лалета . Малкият увеселителен парк там пък може да се похвали с виенско колело с височина 100 м.

Maol-bhuidhe, Шотландия

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Highland Instinct (@highlandinstinct)

Тази хижа на юг от езерото Лох Калави е едно от най-отдалечените обитаеми жилища в Шотландия. Оставено е отключено и готово за използване от туристи, поемащи по пътеката Cape Wrath. Маршрутът е един от най-предизвикателните и възнаграждаващи разходки в Обединеното кралство. 

Планината Санцин, Китай

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by snapshot (@snapshot_____story)

Името на тази свещена планина означава „Три чисти“ във връзка с нейните три върха – Юджинг, Юшуй и Юхуа – символизиращи даоистката троица, тримата най-велики богове в пантеона. Планината е дом на много редки растения, включително китайската дугласка ела и безброй други видове.

Чивита ди Баньореджо, Италия

Единственият начин да стигнете до село Чивита ди Баньореджо в Централна Италия е по пешеходен мост от съседния град Баньореджо. Глинестите скали, върху които се намира селото, са склонни към опустошителна ерозия, откъдето идва псевдонима на селото- „Умиращият град“. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин