ANIVENTURE COMIC CON обяви първите специални гости за фестивала през юли - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
ANIVENTURE COMIC CON обяви първите специални гости за фестивала през юли
Автор: Peika.bg
ANIVENTURE COMIC CON обяви първите специални гости за фестивала през юли

Актьори от „Stranger Things“и „Wednesday“, както и косплей звезда от Тайланд са известните имена до момента

 

Завръщането на ANIVENTURE COMIC CON след 3-годишна пауза е факт, а организаторите на най-мащабното събитие за поп култура у нас вече разкриват и първите звездни гости, които ще станат част от фестивала на 8 и 9 юлив Интер Експо Център.В България ще пристигнат актьорите Том Влашиха, когото познаваме отобразите му в сериала на HBOGame of Thrones“и от „Stranger Things“на Netflix, и Виктор Доробанту, стоящ зад атрактивния образ на „Нещото“, който служи вярно като помощник на семейство Адамс в хитовия сериал на NetflixWednesday.

Жреца на Многоликия бог в култовата сага на HBO „Игра на Тронове“, изигран от Том Влашиха, се превърна в един  от любимите герои на милионите фенове на поредицата. През юли германският актьор ще пристигне в София завторото си участие в ANIVENTURE COMIC CON, където посетителите ще имат възможността не само да го видят и да получат автограф, но и да разберат повече за мистерията зад образите на Жакен Х‘Гар и на Енцо (Дмитрий Антонов) в сериала „Stranger Things“. В четвъртия сезон Том Влашиха се превъплъщава в съветски надзирател в затвор, разположен във военно съоръжение в Камчатка – персонаж, който бързо го превърна в популярен нов герой, а сезонът с негово участие счупи рекорда за премиерен уикенд в историята на Netflix с повече от 287 милиона часа гледаемост.

ANIVENTURE COMIC CON обяви първите специални гости за фестивала през юли

Вторият обявен гост на ANIVENTURE COMICCON eважна част от най-актуалния сериал в момента. Под ръководството на великия Тим Бъртън,„Wednesday“е поредицата, която успя да надмине предишния рекордна „Stranger Things“и зае първо място в най-популярните англоезични сериали с невероятните 341,2 млн. часа гледаемост още след първата си премиерна седмица през ноември. Най-близкият приятел на главната героиняУенсди (Джена Ортега), дъщерята на Мортиша и Гомез Адамс, е емблематичната ръка, известна като „Нещото“. За изненада на всички фенове, тя не е анимационнотворение или компютърно генериран образ. Зад образа на ръката всъщност стои румънският магьосник Виктор Доробанту. Често той прекарва часове в подготовка и напасване към всевъзможни позиции на снимачната площадка – с главата надолу, под пода, дори скрит в стените, а за самите сцени носи специален син костюм, който помага на екипа да обработва образа в последствие. Атрактивният процес по създаването на образа на „Нещото“ се превърна в мини сензация в интернет пространството, а срещата на Виктор Доробанту с феновете несъмнено ще е интригуваща част от фестивала на 8 и 9 юли в Интер Експо Център.

ANIVENTURE COMIC CON обяви първите специални гости за фестивала през юли

Специално за феновете на косплея, към програмата се присъединява и Yuegene Fay, която получи тазгодишната награда за „Най-добър косплей инфлуенсър“ на изложението Japan Expo в Тайланд. Тя е истински посланик на страната си в сферата и представя Тайланд на World Cosplay Summit през 2007 и 2009 г., като е и редовен гост, коментатор или съдия на още ключови косплей събития по целия свят като AFA, China Joy, European Cosplay Gathering, CICAF и много други. Участията ѝ в телевизионни предавания в различни страни ѝ осигуряват широка популярност и над 100 000 фенове от Китай в профила ѝ в Weibo. Yuegene Fay се занимава с косплей от 23 години, изготвя професионално костюми и реквизит, както и грим.

Кои ще са останалите български и чуждестранни гости на ANIVENTURE COMIC CON 2023, предстои да разберемсъвсем скоро. Организаторите обещават по нещо за всеки  –  аниме, манга, косплей, комикс култура, гейминг и още много. Междувременно голямото K-Pop шоу вече е отворено за записване, както и всички разнообразни конкурси от програмата на фестивала – AMB, Арт, Манга, Лекции за теми, свързани с Източна Азия, както и Алеята на талантите. Подробности ще откриете тук:

https://aniventure.net/bg/contests

https://aniventure.net/bg/events/talents-alley

Ограничено количество двудневни билети за ACC23 на 8 и 9 юли в Интер Експо Център са в продажба в мрежата на Eventim на промо цена от 45лв.

Скоро в продажба ще бъдат пуснати и билети за срещи с актьорите, както и специални ВИП билети.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин