Анг Тонг – едно райско кътче в Тайланд - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Анг Тонг – едно райско кътче в Тайланд
Автор: Peika.bg
Анг Тонг – едно райско кътче в Тайланд

Анг Тонг, чието име в превод означава „златен басейн”, представлява един красив девствен тайландски архипелаг, който се състои от 42 острова.

Този Национален парк ще ви впечатли с високите си варовикови планини, гъста джунгла, бели пясъчни плажове, водопади и скрити заливи и езера, които очакват да бъдат изследвани. Анг Тонг е защитена територия от над 100 кв. км земя и море, и е дом на богато разнообразие от екзотични диви животни и морски създания. Освен това там е прекрасно място за гмуркане, каякинг, ветроходство или просто за излежаване на някои от множеството плажове.

Повечето посетители пристигат на еднодневно пътуване от Кох Самуи или Кох Пха Нган. За тези, които искат да останат за една нощ, има съвсем прости бунгала и къмпинг с палатки, които се предлагат под наем в централата част на острова. Там е и непретенциозното ресторантче, в което ще ви нагостят доста вкусно. 

Тъй като е обявен за национален парк през 1980 г., само един от островите на архипелага е обитаван от морска циганска общност, която до голяма степен запазва традиционния си начин на живот.

Анг Тонг – едно райско кътче в Тайланд
Снимка: Nicolas Vollmer/Flickr

На архипелага има някои от най-необичайните и невероятни гледки в целия Тайланд. Неговите стръмни варовикови скали, някои от които се издигат на височина до 400 м, са формирани в красиви форми от ерозията през вековете.

Там можете да видите четири различни типа гора, а някои от съществата, които си живеят свободно тук, са: лангур (маймуни с дълги опашки), малки чапли, бели морски орли, морски костенурки, игуани, питони и многоцветни риби. Местата, които със сигурност ви препоръчваме да посетите там, са Майския остров с неговия зашеметяващ плаж и вътрешна морска лагуна, наречена езерото Тале Най и остров Ко Сам Сао, който има коралов риф, величествена скална арка и широки пешеходни зони.

Анг Тонг – едно райско кътче в Тайланд
Снимка: hjjanisch/Flickr

Най-добре би било да посетите Анг Тонг е през периода между март и октомври, когато морето е по-спокойно. Имайте предвид обаче, че паркът понякога е затворен поради лошо време през месеците от ноември до януари.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин