Англичанка ни показа най-доброто от България - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Англичанка ни показа най-доброто от България

Англичанката д-р Барбара Пейдж-Робъртс, която живее от дълги години в България, събра в мобилно приложение „Най-доброто от България“ (The Best of Bulgaria).

То ще е първото от поредица приложения, посветени на страната ни, които са предназначени за хора, които се интересуват и най-вече обичат България. Те ще бъдат на български и английски език.

„Най-доброто от България“ включва 420 авторски снимки от 80 населени места в България, към които има кратък текст. Всички красиви места са подредени в 15 категории, които илюстрират причините, поради които обичаме страната си.

 

Специален раздел представя и 18 българи, чиито постижения в различни области на науката, спорта, културата и обществения живот са повод да се гордеем. Сред тях са Карл Джераси, Джон Атанасов, Ирина Бокова, Елиас Канети, Теодосий Спасов, Йордан Йовчев, Ралица Василева.

„Създадох проекта, защото аз обичам България”, споделя д-р Барбара Пейдж-Робъртс пред Булфото и добавя: „Много бих искала чрез него да насърчим младите българи, които живеят в България или в чужбина, да мислят позитивно за родината си и за постиженията на нейния народ. И още – ако сте българи, живеещи в чужбина, и искате да се похвалите със страната си на своите приятели, или пък да разкажате на децата си за тази страна и нейния народ, или сте гости на България и искате да я опознаете по-добре, или пък просто имате желание да научитe повече за България – приложенията The Best of Bulgaria са за вас.” 

От магазина за приложения на Apple можете да свалите безплатна предварителна версия на приложението. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин