Българи на еко велоекспедиция: 60 000 км в Америка - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Българи на еко велоекспедиция: 60 000 км в Америка
Автор: Peika.bg
Българи на еко велоекспедиция: 60 000 км в Америка

Двама българи ще участват в една нестандартна инициатива срещу замърсяването на Земята и изчерпването на нейните ресурси, както и безопасната вело инфраструктура.

Велосипедната експедиция Cycle Americas на Вячеслав Стоянов и Яна Меламед е част от кампанията „Cycle4Recycle” и ще стартира на 1 юни 2015 г. от Северния полярен кръг с начална точка Дедхорс, щата Аляска. Експедицията (общо 60 хиляди километра) ще премине през всички държави в Северна и Южна Америка до самия край – огнената земя, Ушуая, Аржентина, през пролетта на 2017 г.

По време на продължителното пътуване участниците ще спят на открито, сами ще готвят храната си и ще разберат какво мислят хората зад Океана за околната среда. Това е опит за обединяване на народите по отношение на наболялата тема и задвижване на един социален процес на промяна.

В същото време Яна и Вячеслав ще набират средства от хора, които ще даряват пари за каузата на уебстраницата им. Проектът, който ще помогне за изчистване и опазване на околната среда в глобален мащаб, ще бъде поощрен - кандидатите ще споделят своите идеи на сайта и те ще бъдат разглеждани и оценявани от хората в мрежата. Най-харесваните осем проекта ще бъдат финално оценени от жури.

*

Следете в Peika.bg приключението Cycle Americas.

Цялото пътешествие Cycle America се очаква да продължи до 2017 г., можете да го следите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин