Вдъхновяващите пътешествия на българи - 2014 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вдъхновяващите пътешествия на българи - 2014
Автор: Peika.bg
Вдъхновяващите пътешествия на българи - 2014
Снимка: Атанас Куцев

Някои от най-вдъхновяващите пътешествия на българи, за които ви разказахме през последната година (включително и на чужденци, които България така е пленила, че те не могат да спрат да обикалят по пътищата й).

 

Трима българи с яхта по света

Иво, Мира и 11-годишната Мая са едно щастливо семейство, което пътува по света на борда на катамарана Фата Моргана. Историята им, разказана първо от Peika.bg, взриви медиите и се превърна във вдъхновение за хиляди българи, които мечтаят да пътешестват, но нямат смелост да осъществят мечтите си. Чудите се как е възможно да се пътешества, живее и учи на катамаран - прочетете нашето интервю с Мира, Иво и Мая.

29606

*

Достигни лимита си - Ком - Емине за 5 дни

На 12 август 2014 г. Кирил Николов - Дизела тръгна от връх Ком с намеренито да пристигне на нос Емине на 17-и, поставяйки нов рекорд за пробега на маршрута. Въпреки че заради контузия не успява да подобри рекорда от 1986 г. (5 денонощия и 14 часа), пробегът завършва успешно.

Прочетете за опита за рекорд на Дизела.

27454

Снимка: kameliya-atanasova.com 

*

Атанас Куцев и Моника Балабанова до Непал и отвъд

Моника Балабанова и Атанас Куцев са едно от онези вдъхновяващи доказателства, че да пътуваш по света не е трудно, скъпо или достъпно само за хора с много свободно време. Тяхната история включва напускане на работа, преподаване на английски на будистки монаси в Непал, изкачване до базовия лагер за Еверест в Хималаите, месец в Индия, още толкова в Тайланд и Малайзия. Прочетете и нашето интервю с Моника и Атанас.

30142

Снимка: Атанас Куцев

*

Христо Узунов из изоставената България

Страстта към изоставените места в България не само води Христо Узунов из забравени от бога и времето заводи, гари и села, но и се превръща във фотоизложба. Снимките от поредицата "Изоставената България" редят алтернативна карта на България от миналото. Прочетете нашето интервю с Христо. Вижте и рубриката Изоставената България в div.bg.

11889

Снимка: Христо Узунов

*

7000 км из Североизточна Европа - двама Ивановци и един Голф

Двама Ивановци потеглят на епично 7000-километрово пътешествие в Североизточна Европа с един легендарен голф. 13 държави, 20 града и много интересни запознанства. Иван Стоянов и Иван Василев ни разказаха за част от приключението си в това интервю.

29999

Снимка: Личен архив

*

С колело на море

Анастасия Червенякова и нейната компания не са единствените, които отиват с колело на море, но разказаната от нея история със сигурност ще вдъхнови още много такива приключения! Прочетете от първо лице как се ходи с колело на море

29512

Снимка: Личен архив

*

Една шотландка по изоставените пътища на България

Никола Милър е шотландка от Дъмфрис, която от няколко години живее в България, обикаля по пътищата на страната ни и запечатва с фотоапарата си нещата, които я впечатляват. Подобно на много други чужденци (и немалко българи) тя се интересува от изоставените места - паметници от времето на социализма, къщи, църкви, заводи, бункери... Историята на Никола и България започва през 2006 г., когато си купува вила в село Крушево край Севлиево с перспективата в бъдеще да се премести да живее там. Пет години по-късно това става факт. Прочетете нашето интервю с Никола Милър и разгледайте още от невероятните й кадри.

24339

Снимка: Никола Милър

Срещнете се с още интересни пътешественици в нашата рубрика Интервю на пейката.

От другите пътешественици - толкова. Най-вълнуващите пътувания всъщност винаги предстоят - започнете с България и нашия пътеводител "50 места, които да посетите в България през 2015 г.". И може би догодина вашето пътешествие ще влезе в класацията на най-вдъхновяващите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин