Банско: Ски, кънки и други зимни забавления - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Банско: Ски, кънки и други зимни забавления
Автор: Райна Михайлова

Разположило се в полите на Пирин планина, Банско е една от най-популярните дестинации за любителите на зимните спортове. Курортът е същинска приказка през зимния сезон, привличащ чужденци от цял свят със своите атрактивни цени и забавления. Ето какво можете да правите в Банско през зимата:

Ски

Банско ще сбъдне всяко ваше ски желание със своите писти и пътеки, които обхващат терен с дължина над 80 км и 25 ски лифта. Тук има за всекиго по нещо - от експертните скиори до начинаещите, които ще ползват ски училище. Връх Тодорка е около 2600 м висок и се покорява лесно чрез ски лифтове. Оттам спускането, ви гарантираме, ще ви остави без дъх.

Сноуборд

Не сте от почитателите на ски, а си падат по сноуборд? В Банско ще можете сами да изградите вашите писти за скокове, теренът е идеален за приятелски състезания. Ако сте по-сериозни състезатели се запишете в конкурса Шилигарника, които се провежда всеки ден и наградите за победителите са страхотни.

Кънки на лед

Ледената пързалка на Банско се намира в центъра, в близост до гондолата. Забавление за малки и големи, пързалката е най-голямата в цяла България. Тя работи от 10:00 до 22:00 часа, билетът за възрастни е 10 лева, за деца е 5 лева за два часа.

Скиду джетове

Нуждаете ли се от адреналин и приключения? Наемете си джет в Банско, чрез който да обиколите Пирин планина. Изживяването, макар и малко скъпо - 120 лв за 2 часа за един човек; 150 лв за двама, си струва.

Пара-ски

Пара-ските са този хибриден спорт, който ще ви позволи едновременно да летите и да карате ски. Политате с професионален парапланерист, виждате снежните склонове отвисоко и се приземявате на ски.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
MG, 04.11.2016 | 14:11
Здравейте, опитвам се да намеря контакти на ледената пързалка, но на телефона от сайта на Banskoski не отговаря никой. Можете ли да ми съдействате? Става въпрос за група, която да посети тази атракцшя на 10 декември. Благодаря предварително!
Абонирайте се за нашия бюлетин