Сбогом на катинарите на любовта в Париж - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сбогом на катинарите на любовта в Париж
Автор: Стефан Стефанов
Сбогом на катинарите на любовта в Париж
Снимка: Rod

1 юни не е добра дата за всички онези, които мислят, че могат да покажат вечната си любов към някого, като закачат катинар за мост.

Париж носи славата на Града на любовта и е развил магически маркетингови способността, за да привлича двойки от целия свят, които да станат част от романтичната обстановка на френската столица. Един от най-ярките примери за това е Мостът на изкуствата (Pont des Arts) над река Сена, където традицията е влюбените да закачат катинар за конструкцията в знак на вечна и силна любов. Проблемът е, че любовта им се е натрупала по моста и към момента тежи около 45 тона.

35102

През миналата година част от парапета на Моста на изкуствата се срина под тежестта на около 1 милион катинара и това накара френските власти да реагират като от 1 юни 2015 г. изчистят моста. Тази мярка вероятно ще нарани множество романтични сърца, както и индийските продавачи на катинари наоколо.

35103

Плановете на френската столица са да затвори моста за това лято, а през октомври на него да бъдат инсталирани за постоянно стъклени панели, които да ограничават достъпа на влюбените до парапетите. Същото важи и за по-малкия Архиепископски мост (Pont de l’Archeveché), който също е пренатоварен с клишета.

35104

Въобще, любовта тежи толкова, че трябва да отиде на друго място, защото иначе конструкцията, която трябва да я увековечи, ще се разпадне. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин