Безплатни обиколки в сърцето на Стара Загора - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Безплатни обиколки в сърцето на Стара Загора

Били ли сте в Стара Загора? Искате ли да се разходите из града, да видите местните забележителности и да научите нещо любопитно?

Сега това може да ви се случи напълно безплатно, благодарение на инициативата Свободна обиколка в сърцето на Стара Загора. 

Към момента обиколната се провежда само в рамките на Античен форумен комплекс „Августа Траяна“.

Заповядайте на безплатна обиколка с гид из останките от древния град, наследил културата на четири държави и запазил наследството на великите народи, населявали българските земи.

По време на обиколката ще можете да видите: улиците на римския град Улпия Августа Траяна, публичната тоалетна с течаща вода, форумът и арената, термите, крепостните стени.

Ще разберете защо точно на това място е основан градът от траките, какъв е бил животът в по времето на тракийските царе, какво е коствало на римляните да стигнат до Берое. Ще научите какво е било значението на града за християнството, как се е променил той, когато е станал част от българската държава и  защо Стара Загора има 9 имена. 

По време на Обиколката имате възможност да опитате десерт, приготвен по оригинална римска рецепта, да разгледате как е устроена римска лампа с релеф, както и да научите за интересната история на римска монета.

Обиколката е подходяща за посетители от всички възрасти, независимо от нивото на познанията им по история. Беседата е адаптирана по начин, който разкрива множество интересни исторически факти от древната история на Стара Загора на достъпен за публиката език и по неповторим интерактивен начин.

Трябва да се отбележи, че всяка Обиколка е уникална сама по себе си! Дори да сте присъствали преди, има огромна вероятност да чуете нови факти и любопитни подробности от античната история на Стара Загора. Беседите се извършват на български, английски, френски и немски език.

Минималният брой гости за провеждане на обиколка е 10 човека, но при изрична уговорка броят може да бъде различен. 

За още информация и актуални събития, можете да последвате фейсбук страницата Безплатна обиколка в сърцето на Стара Загора.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин