Безплатни събития през декември, които да посетиш - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Безплатни събития през декември, които да посетиш
Автор: Peika.bg
Безплатни събития през декември, които да посетиш

Вижте някои от най-интересните безплатни събития в България за декември месец.

От коледни базари до представяния на книги и фестивали.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

203 предизвикателства за пътешественици - представяне на книга - вход свободен

8 декември 2016 г., Sofia Live Club 
Вратите отварят: 18:30 часа, начало: 19 часа

203 предизвикателства за пътешественици” е книга, която:
- ще те предизвиква от всяка страница
- ще ти даде идеи как да направиш пътуването си по-интересно
- ще те вдъхнови да превърнеш всяко пътуване в свое лично приключение.
- е най-добрият коледен подарък за приятели (подари я и на себе си!)

Със специалното участие на Георги Кючуков (Кючуков Kомеди Шоу), на когото в пристъп на лекомислие дадохме да прочете книгата, за да ни разпердушини от смях на тема “пътуване” и “предизвикателства”.
На място ще можете да купите книги в неограничени количества. Подробности за събитието тук.

*

Годишна среща Ком-Емине - вход свободен

7 декември, Виваком Арт хол

Клуб на Пътешественика и Туристическо дружество „Ойларипи“ имат удоволствието да ви поканят на четвъртата по ред годишна среща на тема Ком-Емине. Събитието, което традиционно се провежда в края на туристическия сезон представя интересни събития от Балкана, полезна информация, новости по Ком-Емине и съвети към решилите да го преминат през предстоящия сезон. Тази година сме подготвили някои новости и изненади. Освен за пешеходно преминаване на маршрута, ще чуем истории и съвети от преминавания с колело и бягане. ТД Ойларипи ще разкаже кои са печелившите в томболата „Туристически паспорт Ком-Емине“Подробности за срещата. 

*

Софийски международен панаир на книгата - вход свободен

13-18 декември, София

Едно от любимите ни декемврийски събития - защото чрез книгите също се пътува! Събира на едно място най-добрите издателства и книжни блогъри в България! Новата книга "203 предизвикателства за пътешественици" можете да намерите на щанда на Хеликон (срещу входа на първия етаж). Подробности за Панаир на книгата.

*

КОЛЕДНИ БАЗАРИ

КОЛЕДЕН БАЗАР В СОФИЯ

Немски коледен базар 18 ноември - 20 декември 2016 г. в Градската градина (площад Батенберг)

*

ArTBoX Коледа 11 декември, 11:30 – 18:00 часа, бар Петък - Заповядайте в ArTBoX Коледа, за да се срещнете с таланти, самите вие да участвате в работилници, да се потопите в „магията на пътуването“, уловена и представена от авторите на едноименната книга! Ще има усмивки, красота, сгряващи напитки, неустоими домашно приготвени предколедни изкушения и изненади! Събитието е без вход, но всеки желаещ може да подкрепи дейността на Сдружение "Петя Павлович" чрез дарение. За актуална информация следете ни тук.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В ПЛОВДИВ

Немски коледен базар 26 ноември - 20 декември 2016 г., пред сградата на Общината

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В БУРГАС

Моята Еко Коледа - 10-11 декември, от 10 до 19 ч. в зала № 4 на Експо център "Флора"  Съчетаване на чистата, здравословна продукция на местни производители, с дегустации, демонстрации и уникални творби на талантливи автори. Помислили са и за малките и големи почитатели на творческите работилници.

Christmas Festival Burgas - 17 - 21 Декември (10:00 – 20:00), Експo Център Флора - Само седмица преди Коледа и Нова Година ще имаме възможност да изберем най-специалните подаръци - уникати за своите приятели и близки. Изкуство, сувенири, бижута, дрехи, обувки, играчки, курабийки, скулптори, картички, икони, картини, свещи, керамика, чанти, книги, храни, мед, вино, напитки... всичко направено с ръце и от ♥.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР В РУСЕ

Коледен базар - площад Свобода - 2 декември - 7 януари - 23 коледни къщички, предлагащи коледни украшения, сувенири, топли шалове и ръкавици и разнообразни стоки, подходящи за подаръци. Предвидени са и три места за продажба на скара и пелин. По традиция една от къщичките е предоставена безвъзмездно на сдружение, извършващо благотворителна цел.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Коледен базар в парк „Марно поле“ - 1-31 декември, от 10,00 до 20,00 часа - 25 къщички с ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино.

***

КОЛЕДЕН БАЗАР ВЪВ ВАРНА

Коледен благотворителен базар “Сръчко“ 1-31 декември, Фестивален и конгресен център – на специален щанд ще се събират средства за онкоболните деца в България, като се продават ръчно изработените творения на малчуганите. Една от каузите на събитието ще бъде и да подпомогне програма "Ранна интервенция" на детски дом, която е насочена към бебета и малки деца от 0 до 3 години. За всички малки посетители организаторите са предвидили специален детски кът с аниматори, много изненади и Дядо Коледа, който ще е там още от първия ден на базара!

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Фестивал на светлината в Амстердам

1 декември - 22 януари, Амстердам, Холандия

Амстердам се превръща в истинска зиман приказка по време на ежегодния фестивал на светлината. Десетки светлинни инсталации и скулптури можете да видите покрай каналите, река Амстел и в централните улички на града. Повече за Фестивал на светлината.

*

Търсете сред стотици интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин