Бихте ли живели в най-тясната сграда в Лондон? - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бихте ли живели в най-тясната сграда в Лондон?
Автор: Адриана Петрова
Бихте ли живели в най-тясната сграда в Лондон?
Снимка: @wanderingpea/Twitter

В момента жилището е в продажба!

Хората, обитаващи малки жилища прекрасно знаят какво предизвикателство е да се справиш с ограничената квадратура у дома. От мястото за съхранение до липсата на лично пространство за всеки, недостатъците определено са налице.

Но на фона на всичко това, ще ви покажем една сграда, която е толкова тънка, че не можем да си представим как някой би живял там.

Това е именно най-тясната сграда в Лондон, намираща се на площад Thurloe. Площта ѝ се равнява на 53,9 кв.м като е широка само 180 см в най-тясната си част. Въпреки че постройката изглежда невероятно тънка, тя всъщност е в триъгълна форма, което означава, че се по продължението си се разширява. Поради тази причина, мнозина я определят като една от най-интересните оптични илюзии в Лондон!

Отвътре постройката разполага с две двойни спални, всекидневна с трапезарска част и отделен кухненски бокс, както и баня с тоалетна. Стените са боядисани в чисто бяло, подовете са от светло дърво, а големите прозорци изпълват помещенията с достатъчно светлина.

Бихте ли живели в най-тясната сграда в Лондон?
Снимка: @steven.maddison/Twitter

Първоначално, през 19-ти век, в нея се помещавало ателие на художник. В наши дни обаче тя е скъп имот, с апартамент с една спалня, продаден за почти 900 000 британски лири през 2016 г. Към момента сградата отново е пусната в продажба за 800 британски лири, но засега никой не се е престрашил да я закупи.

Площад Thurloe се намира между метростанция Южен Кенсингтън и музея на V&A. Любопитен факт е, че голяма част от къщите там са проектирани от лондонския архитект Джордж Басеви, ученик на неокласическия архитект сър Джон Соун. Всички те са решени в традиционен стил с красиви веранди с колони на входовете си. Въпреки това, около двадесет години по-късно, 23 къщи на площада са предвидени за разрушаване, въпреки недоволството от страна на собственика на земята H.B. Александър.

В крайна сметка само пет къщи са разрушени, а много от оцелелите сгради остават с намалена градинска площ.

Бихте ли живели в толкова тясна сграда или предпочитате по-просторните пространства?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин