Биткойн град отваря врати в... Словения - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Биткойн град отваря врати в... Словения
Автор: Peika.bg
Биткойн град отваря врати в... Словения

Истински „биткойн град” предстои да отвори врати в словенската столица Любляна.

Той ще бъде разположен на над 250 000 кв. м, като в него ще бъдат отворени повече от 450 магазина, в които ще може да се пазарува с криптовалути. Покупките с дигитални пари в този център ще се извършват чрез платформата Елигма и системата за разплащания ЕлиПей.

Градът ще бъде разположен на мястото на старият център в Любляна, който в миналото е бил управляван от компанията „Благовно трговински център”. Именно там от 1950 г. са били разположени различни търговски компании.

Днес на същото място обаче ще се появят различни магазини, свързани с търговията на криптовалути. Освен тях обаче „градът” разполага още със 70 бара и ресторантa, 17 басейнa, както и с 3D кино в най-високата сграда в Словения Кристал палас.

Интересното е, че туристите, дошли в Любляна, няма да трябва да обменят парите си в местна валута, а вместо това ще могат да използват системата ЕлиПей. Също така, разбира се, те ще могат да пазаруват с криптовалути.

Целта на местните власти е да поставят Словения сред водещите страни в Европа и света в областта на блокчейн технологията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин