Бум на нискотарифните авиолинии през 2017 г. - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бум на нискотарифните авиолинии през 2017 г.
Автор: Peika.bg
Бум на нискотарифните авиолинии през 2017 г.

Отчита се значително увеличение на пътническия въздушен трафик през 2017 г., като това се дължи на нискобюджетните компании, чийто дял на пазара нараства все повече. 

Това сочат данните, представени от Международната организация за гражданска авиация. През изминалата година авиокомпаниите са превозили общо 4,1 млрд. пътници, което е със 7,1% повече от броя им през 2016 г.

Нарастването на въздушния трафик е облагодетелствано от продължаващото подобряване на сигурността, надеждността и бързината на този вид пътуване.

Според представените данни изминалата 2017 г. е била най-сигурната за въздушния транспорт от 1946 г. насам и откакто се води статистика за инциденти със самолети.

През годината са се случили общо 10 големи инцидента със самолети, превозващи пътници, при които са загинали 44 души

Друг интересен факт е, че с цели 1,2 млрд. пътници (които представляват близо 1/3 от целия поток пътници за годината) нискобюджетните компании увеличават обема на трафика си с по-бърз темп от средногодишния. Тези компании вече имат 30% от превозените пътници в Европа, 31% в Азиатско-Тихоокеанския район и 26% в Северна Америка.

Освен това според данните в доклада приходите от пътник, както и въздушният трафик нарастват във всички райони с по-стабилен темп, отколкото през 2016 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин