Босна и Херцеговина – една различна екскурзия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Босна и Херцеговина – една различна екскурзия
Автор: Елена Исаева

Босна и Херцеговина е красива планинска държава, която е разположена в Западната част на Балканския полуостров. Нейната столица е Сараево. Граничи на север, запад и юг с Хърватия, на изток със Сърбия, а на югоизток с Черна гора.

 

Любопитен факт, е че първата страна в света, която е признала на 15 януари 1992 г. независимостта на Босна и Херцеговина, е БългарияСтраната има доста интересни места за посещение, които не бива да пропускате, а и не липсват мистериозни обекти, които и до ден днешен будят интерес и нямат точен отговор, какво са и кой ги е направил. Едно такова място са пирамидите на Босна и Херцеговина, които се намират в град Високо. Тя са няколко, но истинско възхищение буди, разбира се най-голямата сред тях.

Босна и Херцеговина – една различна екскурзия
Снимка: wikipedia.org

Феноменалното при тази пирамида е, че се оказва много по – голяма и много по – стара от Египетските, които се считат за истинско чудо и определено са такова. Балканската пирамида обаче може да се окаже най – значимият проект на Земята правен някога.

Оказва се, че пирамидата на Слънцето в Босна и Херцеговина е висока 220 метра, което е с цели 80 метра повече от Хеопсовата пирамида в Египет.

Друг много шокиращ факт за тази пирамида е, че нейната датировка, която е направена с въглероден анализ показва, че е на повече от 25 000 години. Освен това за строежа ѝ са използвани бетон и цимент, които са направени по напълно неизвестен до сега метод.

Страните на тази велика пирамида съвпадат с четирите посоки на света, още един факт, който изобщо не е случаен. Освен това под нея са засечени множество лабиринти, а около върха ѝ е регистрирано електромагнитно поле.

Въпросната Балканска пирамида се намира в град Високо в Босна и Херцеговина и дори част от къщите на градчето са разположени от едната ѝ страна. Хълмът се казва Височица и много местни и туристи са забелязали преди време, че има доста странна и правилна форма и определено не прилича на обикновен хълм.

Постепенно започват да махат почвата и растителността и отдолу излизат бетонни, а не каменни блокове, както вече споменах, които са обработени с непозната до сега техника. В тях са открити вкаменелости на около 30 000 години с отклонение от 400 години, което на практика е почти нищо. Възрастта на пирамидите наистина шокира научната общност и целия свят.

Има много предположения, но учените все още не могат да се обединят върху една единствена хипотеза. Дори в световните медии вече не се говори за чудото в Босна и Херцеговина. Дали това не е дело на неизвестна до сега цивилизация или е някоя от Балканските?

Босна и Херцеговина определено не е за подценяване, а това мистериозно място още повече. Тук се крие някаква тайна, скрита вече хиляди години, която може и никога да не узнаем. Дори и така да е, мястото е много красиво и впечатляващо и определено заслужава да се посети и разгледа, да се научи историята и геологията на района, а защо не и някоя известна местна легенда. Разберете сами като посетите Босненските пирамиди още на следващата си екскурзия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин