Бургас очаква сериозен ръст на полетите през септември и октомври - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бургас очаква сериозен ръст на полетите през септември и октомври
Автор: Peika.bg
Бургас очаква сериозен ръст на полетите през септември и октомври
Снимка: pexels

За месеците септември и октомври ръстът на полетите на Летище Бургас ще бъде между 20 и 40 на сто спрямо миналата година. Това показват последните данни, с които разполагаме, обяви кметът на Община Бургас Димитър Николов след среща с министъра на туризма Зарица Динкова, предаде БТА.

"През тази година имаме нови дестинации към бургаското летище, много добре се представят пазарите Полша и Великобритания. Имаме и полети до екзотични дестинации като Кувейт и Испания. Можем да кажем, че наблюдаваме разместване в слоевете на туристическия продукт. С колегите кметове сме ангажирани втората половина на сезона да приключи успешно. Отново коментирахме темата с приключването на полетите след октомври и как държавата може да помогне за удължаване на сезона", каза Николов. 

Според него всяка морска община трябва да има поне един "социален" или общински плаж. Кметът на Бургас посочи, че в администрацията са получени множество жалби, свързани с платените зони по ивиците през тази година. 

"Сякаш платените зони се увеличават за сметка на свободните. Имаме конкретно виждане за плаж "Атанасовска коса" в Бургас – нашата идея е общинската администрация да го стопанисва и той да бъде безплатен за посещение. Това ще бъде добре. Имаме такива искания и от гости на града, и от наши съграждани", допълни Димитър Николов. За ивицата, уточни той, се очаква решение на Министерския съвет.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин