Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение
Автор: Peika.bg
Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Концерти в София тази есен, за които си взимаме билети веднага след пускането им в продажба, и чакаме с нетърпение да дойде време за тях.

 

Концертният сезон е със силно начало още от септември, вижте някои от любимите ни концерти през следващите два месеца:

СЕПТЕМВРИ

Ъпсурт, Мария Драгнева и лайв бенд

16 септември, Mixtape 5

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: Това е първата дата от календара на новия сезон в нощна София, когато ще можете да се насладите на култовия лайв на Ъпсурт заедно с Мария Драгнева и бенд в състав: Филип Александров (кийборд), Васил Русев (бас), Михаил Йосифов (китара) и Марин Сладкаров (барабани). Освен тях на сцената на *Mixtape 5* ще се появят и неделимата съставка от тази рап комбинация, а именно Baletut "NOVA" и DJ CASS. Повече за събитието.

*

Концерт на Найджъл Кенеди

17 септември, зала 1 на НДК, София

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: Световноизвестният цигулар, с рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за записа му от 1989 г.на “Годишните времена” на Вивалди с над 2 млн. продадени копия), ще представи у нас именно своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена”, с ново звучене, визия и енергия. Найджъл Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти идват в България по любезната покана на Иво Станков и Лондонския фестивал на българската култура и “София Симфоникс”, с диригент Маестра Любка Биаджони. Повече за събитието. 

*

Идан Райхел - акустичен пиано концерт

17 септември, Киноцентъра в Бояна, София

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: За първи път магичните филмови декори в Киноцентъра в Бояна ще бъдат отворени за публиката на един необикновен спектакъл под звездното небе. Идан Райхел ще ви разходи по света с ритми от Етиопия, вкус от Колумбия, аромат от Мали и цветове от Франция. Вълнуващият акустичен пиано концерт на Идан Райхел и част от музикантите от мултикултурния проект The Idan Raichel Project ще ни пренесат в свят на мир, разбирателство и протегната ръка. Подробности за концерта.

*

ОКТОМВРИ

Концерт на Уакс Тейлър

14 октомври, Sofia Live Club, София

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: Четири години след издаването на последния си студиен албум, Уакс Тейлър (Wax Tailor) се завръща с нов сингъл, видео към него и лайв в София. Парчето се казва „I Had A Woman“ и е част от предстоящия пети албум, който ще се появи на пазара броени дни преди гостуването на артиста в България. Подробности за концерта. 

*

Концерт на Ищар

18 октомври, зала 1 на НДК

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: България ще бъде една от първите страни в Европа, които ще чуят на живо най-новия албум на световноизвестната етно изпълнителка Ищар. Любимката на българската публика ще излезе на сцената заедно с мултиинструменталния си бенд, за да изпее голяма част от чисто новите си композиции, както и най-популярните си парчета. Повече за концерта.

*

Концерт на Имани

19 октомври, зала 1 на НДК

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: Певицата с кадифен глас и пленителна усмивка Имани (Imany) този път ще зарадва многобройните си фенове с различно, по-мащабно шоу в София през есента. Tя ще се появи на сцената с цялата си група и много изненади. Повече за концерта. 

*

Концерт на Азам Али

29 октомври, Sofia Live Club 

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Защо да бъдеш там: Етно-уърлд иконата Азам Али идва в България за първи път. Певицата от ирански произход интерпретира по неповторим начин мистиката на Ориента с дълбоките си вокали, идващи сякаш от други светове. На сцената Азам Али (вокали, перкусии) и Лога Рамин Торкиан (уд и камаан) ще видим заедно с канадския електронен музикант Габриел Етие (кийборд и програминг), иранския перкусионист Хабиб Мефта Бушери и турския мулти-инструменталист Синан Ероглу на саз, кавал и фретлес китара. Повече за концерта. 

*

НОЕМВРИ

Концерт Брамс Remixed

30 ноември, зала 1 на НДК

Концерти в София тази есен, които чакаме с нетърпение

Когато един класически шедьовър срещне нов прочит от съвременен джаз-музикант, се получава изключително интересно и завладяващо музикално преживяване. "Брамс Remixed" е музикално събитие от най-нов тип, отразяващо световните тенденции в класическата музика. „Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър“ съчетава в себе си традицията и модерността, сблъсква акустичните инструменти от симфоничния оркестър с DJ. Европейският шампион по диджейство DJ Grazzhoppa ще „миксира“ произведението и ще изпълни едната солова партия. Другият солист ще бъде виртуозният челист Бернхард Хеденборг, а диригентът ще бъде младият и талантлив Росен Гергов, който ще излезе на сцената със Симфоничния оркестър на БНР. Повече за концерта.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
мо, 09.09.2016 | 01:58
14-ти септември, зала Арена Армеец - NIGHTWISH
Абонирайте се за нашия бюлетин