Чаровните острови - вдъхновението за теорията на еволюцията - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Чаровните острови - вдъхновението за теорията на еволюцията
Автор: Peika.bg
Чаровните острови - вдъхновението за теорията на еволюцията

Днес пак ще ви отведем много на юг – този път дестинацията е Еквадор и в частност островната група Галапагос, чиито прякор е Чаровните острови.

Най-големият от обще 26-те е Санта Крус – централният и най-урбанизиран остров с около 19 000 души население. Интересно е да се отбележи, че 40% от постройките на територията му са всевъзможни на вид хотели. Освен това на Санта Крус може да намерите и четири дискотеки, множество ресторанти, както и 100 таксита, готови да превозват туристите из калдъръмените улици.

За щастие, любителите на спокойствието, могат да си отдъхнат, тъй като на останалите 25 острова урбанизацията все още не е пуснала своите пипала, за да изсече и потъпче природата, изграждайки „лукс“. На дивите острови Галапагос може да се насладите на уникални гледки – бял пясък, прозрачна вода и огромно разнообразие на флора и фауна.

Споменавайки животните не трябва да подминаваме с лека ръка факта, че именно на Чаровните острови Чарлз Дарвин е получил вдъхновението си да напише известната на всички теория на еволюцията, която започнал през 1835 г.

Чаровните острови - вдъхновението за теорията на еволюцията

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин