Червеният плаж в Китай - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Червеният плаж в Китай
Автор: Peika.bg
Червеният плаж в Китай
Снимка: flickr/Global Panorama

Да, заем, че червен плаж звучи странно, но този край китайския град Панджин с основание се счита за една от най-удивителните природни забележителности.

Интересното е, че трудно можете да забележите неговия пясък, тъй като почти цялото място е покрито с червена растителност.

Сигурно вече се питате каква е причината за този специфичен цвят? Е, основният отговорник е морски плевел, който се нарича суеда. Той се развива особено добре в алкална почва и започва да расте през април и май, като до идването на есента е зелен, а с настъпването ѝ достига своя отличителен яркочервен цвят.

С други думи, ако решите да посетите това красиво местенце, най-добре е да го направите наесен. Плажът в Панджин представлява абсолютно завършена екосистема – районът е станал дом на повече от 260 вида птици и около 400 вида диви животни.

Интересен факт е, че там се срещат едни от най-застрашените видове птици, сред които сивият коронован жерав и голяма черногърба чайка. По тази причина районът е известен и като „домът на птиците от семейство жеравови“.

Червеният плаж се намира на около 30 км югозападно от град Панджин, който е известен като третото по богатство на петрол място в Китай. Панджин е град от изключително голямо значение за страната. Причината за това е използването на природните ресурси и фактът, че е удобен транспортен център с отлично географско местоположение, който да служи за нуждите на бързо развиващите се предприятия на петролната индустрия.

Имайте предвид обаче, че по-голямата част от Червения плаж е резерват и е затворена за посетители, но има и една малка част, която е достъпна за желаещите да се доближат по-близо до този природен феномен.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин