Чуй дърветата в Гората на усмивките - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Чуй дърветата в Гората на усмивките
Автор: Мира Янева

Гората на усмивките. Не че това е някаква по-специална гора. Дървета, пътека, горски птички – стандартните съставки на всяка средностатистическа гора. Място, където да възвърнем вътрешния си баланс. Само че с няколко допълнения, които влияят благотворно на ума и тялото.

Според метода на биоенергетичния пейзаж природата влияе положително върху човешкото тяло и то по-директно, отколкото предполагаме. Този метод е използван в Италия при създаването на Гората на усмивките. Сред хилядите брези, борове, върби и други видове, на 18 дървета табелки ви информират за конкретните полезни действия, които имат върху различни органи в човешкото тяло. Методът препоръчва да останете поне 10 минути близо до съответното дърво, за да почувствате терапевтичната му сила върху тялото си.

Освен това по пътеката ще се натъкнете на три големи книги от ароматно кедрово дърво, където можете да прочетете (или чуете) Приказките на гората, вдъхновени от върбата, брезата и бора.

През Гората на усмивките (Bosco del Sorriso) минава екопътека, която обхваща 5-километров маршрут в горната част на италианската долина Вал Сесера, близо до прохода Бокето Сесера (Bocchetto Sessera).

Пътеката е без наклон, кръгова и може да се измине пеш (за около час и 15 минути), с колело или със ски през зимата. Можете да стигнете до Бокето Сесера (където е началото на пътеката), с автомобил от Милано (около 120 км) или Торино (около 110 км). Най-близкият град е Биелмонте.

А ако не ви се ходи чак до Италия, просто използвайте хубавото време, за да се заредите с положителна енергия от която и да е гора близо до вас. Или си направете трекинг в градски условия.

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин