Cycle Americas: Срещи по пътя - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Cycle Americas: Срещи по пътя
Автор: Peika.bg
Cycle Americas: Срещи по пътя
Снимка: Cycle Americas

Продължаваме да следим пътешествието на двамата българи, които ще прекосят Америките от най-северната до най-южната точка - на велосипед.

По време на своето невероятно приключение Cycle Americas, в което са се впуснали Вячеслав Стоянов и Яна Меламед – те ще изминат 60 000 км с велосипеди от Полярния кръг през всички държави в Северна и Южна Америка до самия край – огнената земя, УшуаяАржентина. По време на пътуването си те спят на открито, сами готвят храната си и опитват да разберат какво мислят хората зад Океана за околната среда.

Експедицията вече тече, ето какво се случва напоследък:

Най-накрая отново сме на път. Времето е хубаво, птичките пеят, хората ни се радват, колите закачливо ни бибипкат, а вятърът, разбира се, е в лицата ни. Поне вече навлизаме в по-вълнуваща територия на континента, където има дълги баири за катерене и дълги, хубави спускания.

Скъсахме се от каране, минахме 120 км, а погледнато на картата не сме се отдалечили много. Стигаме до интересен участък от пътя, където всички джиткат с мотори и стари коли и ни се чудят на акъла, а когато видят табелката "Аляска" на колелото ми, ни мислят за абсолютно смахнати. От наша страна, ние се чувстваме съвсем нормални и щастливи.

39718

Стигаме до град Ред Уинг, където мислим да нощуваме. Първо оглеждаме периметъра за подходящо място за спане. Спираме до реката, но там комарите живи ще ни изядат. От там поне имаме хубав изглед към изгрева на гигантската, пълна луна, което ни подсеща, че днес ще има пълно лунно затъмнение. Луната и затъмнението добре, но къде ще спим?

Едвам бъхтайки, се качваме на най-високата точка на града, на върха на един хълм. От там се открива страхотна гледка към града, реката, а лунният спектакъл вече е започнал над главите ни.

39716

Вечеряме и гледаме нагоре прекрасния природен феномен. След шоуто опъваме палатката и лягаме да спим.

Посред нощ биваме събудени от шумна компания и глас, който казва: "Ако искате бира може да се присъедините." Присъединяваме се към добре подпийналата компания, които са на моите години. Те много се впечатляват, защото според тях американците са много мързеливи и никога не биха направили нещо такова. Което не е съвсем вярно, но знам какво имат в предви. Странно е как хората си мислят, че сме специални и различни и затова можем да направим нещо такова. Винаги се опитвам да отвърна на такава реакция с разяснението, че всеки може да го направи, но никой не вярва. Едно момиче много иска да помогне по някакъв начин и отива до къщата си, за да ни донесе по един сандвич. Много мило от нейна страна. Към 2 сутринта компанията се разотива, а ние си лягаме.  

39715

Следете в Peika.bg приключението Cycle Americas.

Цялото пътешествие Cycle America се очаква да продължи до 2017 г., можете да го следите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин