Да нощуваш в замъка на Хамлет в Дания - за 10 евро - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да нощуваш в замъка на Хамлет в Дания - за 10 евро
Автор: Peika.bg
Да нощуваш в замъка на Хамлет в Дания - за 10 евро
Снимка: visitdenmark.dk

Ако някога сте си мечтали за живот като в пиеса на Шекспир, едва ли има по-буквален начин да сбъднете мечтата си от това да нощувате в датския замък Кронборг. Възможността ще бъде неочаквано евтина, но и неочаквано кратка.

Дворецът Кронборг е описан като Елсинордома на Хамлет, в едноименното произведение на Уилям Шекспир. За първи път от 100 години мястото ще бъде отворено за посетители с възможност за пренощуване.

Дворецът ще може да бъде нает за нощувка само от двама души само на една-единствена дата – 23 април, световния ден, в който отбелязваме наследството на Шекспир (а тази година честваме специално събитие - 400 години от рождението му).

Нощувката струва само 8 британски паунда на човек (около 10 евро) и гостите ще имат Кралската кула на разположение само за себе си.

Ще има череп в Кралската кула, няма нужда да си носите собствен“, се казва в обявата за нощувка, публикувана от потребителя „Хамлет“. Ако желаете да нощувате в кулата, трябва да оставите съобщение, в което да опишете защо искате точно вие да прекарате хамлетовска нощ. Бонус е, че независимо от кой край на света идвате, ще получите и самолетен билет до Дания.

Дворецът Кронборг е включен в списъка с културното наследство на ЮНЕСКО от 2000 г. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин