Да обиколиш Виена за 80 евро - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да обиколиш Виена за 80 евро
Да обиколиш Виена за 80 евро
Снимка: Dennis Jarvis/Flickr

Да обиколиш забележителностите на Виена с 80 евро за 2 дни? Да, възможно е!

Виена е страхотен европейски град. Чист, добре уреден с хиляди забележителности, но не особено евтин. Затова на помощ идва Vienna Pass карта, която ти осигурява безплатен достъп до голяма част от туристическите обектиhop-onhop-off автобуси, карта и книжка с информация за забележителностите. И едно от най-важните неща - на много от местата пререждаш опашките за билети - защото имаш карта! Цените са от 59 евро за ден до 124 евро за 6 дни. Често картата се предлага и с 10 % отстъпка. Ние имахме само два дни и с отстъпката картата ни излезе по 71 евро на човек.

Vienna Pass включва всички най-известни туристически забележителности - катедралата Свети Стефан, Замъците Шонбрун и Белведере, Виенското колело, галерия Албертина. Най-голяма изненада за нас бяха "скритите съкровища" на Виена, тези, които не бихме посетили, ако не бяха безплатни с картата. Това например е Музеят на музиката, който крие изключително интересни неща от това да слушаш микс между Моцарт и дъб степ, до това да си сложих ухото в сфера и да чуеш звука на Ню Йорк

Друг музей, който ни впечатли беше Природонаучният, в който можеш да видиш скелет на динозавър, препарирани животни, ембриони на змия, процес на разлагане, който въпреки че е запечатан в стъкло – мирише.

Да обиколиш Виена за 80 евро
Снимка: Dennis Jarvis/Flickr

Картата включва над 60 атракции - музеи, галерии, турове, исторически сгради. След направена равносметка, всички атракции, които посетихме струваха повече от 150 евро на човек, а ние платихме наполовина. Също така видяхме неща, за които нямаше дори да знаем, че съществуват или щяха да ни се сторят прекалено скъпи.

Друг бонус на картата са Hop-on Hop-Off автобусите, които са включени в цената. Те са разделени на няколко линии, които спират пред всички туристически обекти и вървят изключително редовно. Никъде не сме чакали повече от 10 минути за автобус. Това решава много често срещан проблем в чужбина - как да стигнем от точка А до точка Б бързо и без да се загубим. 

Да обиколиш Виена за 80 евро
Снимка: Thomas Fabian/Flickr


Автобусите са с панорамен втори етаж. 
Докато пътуваш има запис, който ти разказва покрай кои сгради минаваш - досущ като организирана екскурзия. Автобусът е идеален за панорамна обиколка на града в дъждовен следобед, на какъвто случихме и ние.

Текстът е изпратен от Илона Иванова за рубриката „Стани автор“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин