Да пътуваш като Истинския Типун - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да пътуваш като Истинския Типун

Чували ли сте за Истинския Типун? Ако не сте, може би сте го виждали. Защото той е непрестанно на път и посещава най-красивите места в България и по света. И най-странните. И най-оживените. Направо да си го кажем - обикаля като за последно.

Как точно се появи Истинският Типун и защо се нарича типун е дълга, завързана история с неочакван край. Но ще бъде разказана друг път.

Важното в случая е, че Типунът се е появил. Първо само като герой без образ сред няколко приятели, а един ден се сдобива и с фейсбук профил и снимка. Кхм... това на снимката, моля ви се, не е пингвин. Това е синьокрако буби (птица със сини крака, която живее на Галапагоските острови). Броени дни след това Типунът е принтиран, изрязан, оцветен и набучен на клечка. И започва епичното пътуване.

Типунът започва да организира всичките приятелски пътувания, походи, преходи и отскачания до морето. Как да откаже човек на покана за уикенд на толкова неустоимо същество като Истинския Типун? 

Никой не знае точно с какво се занимава Типунът, но той е винаги много зает. Обаче за пътуване време намира. Обича да пътува на стоп, но няма голям успех в стопирането. Защото няма палци, иначе е симпатяга.

Обича да ходи на къмпинг, на море, да се излежава в хамак. Но явно не се е родил под щастлива звезда, защото бива постоянно забравян от своите разсеяни спътници. Това е и причината, поради която бихте могли да откриете Типуна на всякакви места по света - често омаломощен, омачкан, избелял и в не особено спретнат вид.

Понякога се случва да го забравят нощем извън палатката (“О, не! Типунът е кондензирал!”) или да боравят не особено внимателно с него (“О, не! Типунът е скъсал менискус - единият му крак го няма!”). Но такива са рисковете на това да бъдеш любим двуизмерен спътник от картон.

Като любопитно същество Типунът си вре човката навсякъде и често хваща хората по бели гащи. Или по къси чорапи. Или в краен случай - на три ракии.

Любимо занимание му е да прави фотобомби на сериозно позиращи за снимка хора. А заради разпространила се в социалните мрежи снимка на Типуна пред кметството на село Лещен, се носят слухове, че може би смята да гради и политическа кариера. Засега от пресцентъра му запазват мълчание по темата. 

Очаквайте скоро среща с някои от пътешествията на Истинския Типун, а междувременно можете да станете приятели на Истинския Типун тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Истинският Типун, 22.10.2013 | 08:21
Радвам се, че и тук сте написали някоя добра дума за мен. Чувал съм какви ли не неща за себе си. Даже според някои хора съм се превърнал в градска легенда, за която хората, които обичат да пътуват говорят, но малко от тях са ме срещали. Друга легенда пък твърди, че аз съм бялата лястовица на нашето време и тоз пътник, който ме съзре по време на своето приключение е озарен от неземен късмет и безкрайни приключения и пътувания. Не знам дали нося чак такъв късмет, но важното е, че аз пътувам. Имам чудесни приятели, които не спират да ме мъкнат насам натам и винаги когато го закъсам (буквално) ме принтират и оцветяват наново.
Абонирайте се за нашия бюлетин