Да си наемеш цяла планина, за да караш ски - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да си наемеш цяла планина, за да караш ски
Автор: Мира Янева
Да си наемеш цяла планина, за да караш ски
Снимка: Sugarbush Resort

Стига да поискате, вече можете да си наемете цяла планина само и единствено за вас, за да си карате ски необезпокоявани от всички останали, които ви се пречкат по пистите. Или да си направите частно ски парти. Това би могло да бъде възможно само в страната на неограничените възможности – и именно в САЩ през новия сезон няколко ски курорта предлагат рент-а-маунтин опция наред с останалите си пакети.

Антъни Лейкс е курорт с 50-годишна история, който се намира в щата Орегон. Всеки понеделник на март група от максимум 50 души може да вземе под наем цяла 1100-акрова планина за своя лична употреба. В пакета се включват още барбекю и 5-часов работен ден за лифта.

Търнър Маунтийн може да бъде нает от понеделник до четвъртък, като можете да ползвате лифт, който обслужва 22 писти, половината от които са професионални. Курортът се намира в щата Монтана.

Шугърбуш Ризорт се намира в щата Върмонт и предлага да запазите единствено за себе си връх Елън, но само през април. В пакета са включени планински водач и барбекю сред природата.

Цената за наем на планина варира между 1800 и 4000 долара на ден, като ако разходите бъдат разделени между повече хора, излиза, че те плащат малко над стандартната лифт карта за ден.

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин