Да управляваш хотел над 13 века - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да управляваш хотел над 13 века
Автор: Peika.bg
Да управляваш хотел над 13 века
Снимка: keiunkan.co.jp

На колко години смятате, че е най-старият все още действащ хотел в света?

Знаем че звучи нереалистично, но в японския град Киото съществува един, който не само че е на повече от 1300 години, но и през цялото това време е управляван от едно семейство. Цели 52 поколения са били начело на хотел „Нишияма Онсен Кеюнкан“, който държи световния рекорд на Гинес за най-старта страноприемница в експлоатация. Той е създаден през 705 г. пр. н. е. от помощник на тогавашния император. Именно там са отсядали множество политици, самураи, шогуни и други известни личности.

В наши дни собствениците се опитват да разширят пространството и да го модернизират без да нарушават традиционния му стил и историческата атмосфера. Ето и още нещо, което ще ви покаже, че 4-звездният хотел наистина държи да е в старовремски стил – там няма интернет. Въпреки това обаче туристите имат на разположение живописни околности, на чието спокойствие да се наслаждават. В региона се намират и едни от най-известните природни горещи извори, от които се разкриват спиращи дъха гледки към величествени планини и дерета.

В ресторанта на хотела посетителите могат да опитат висококачествени местни храни, да се потопят в японската култура или пък да се позабавляват на караокето.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница