Да живееш с долар на ден - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да живееш с долар на ден
Автор: Неделина Вангелова
Да живееш с долар на ден

През 2010 г. четирима американски ентусиасти тръгват за Гватемала в търсене на отговори. „В колежа ние учихме за крайната бедност, но не можехме да си представим какво всъщност представлява животът на такова ниво.“

Те искат да разберат какво означава да живееш с по-малко от един долар на ден. Затова решават да прекарат лятото в гватемалско селце, да живеят 56 дни като местните жители и да работят заедно с тях. Така откриват каква е стойността на дребните неща в свят на глад и мизерия.

Един милиард и 100 хиляди души живеят с по-малко от един долар на ден. И тази бедност не идва от липсата на амбиция или интелект, а от липсата на всички онеза неща, които ние сме свикнали да използваме всеки ден. Затова четиримата студенти зарязват удобствата на собствения си дом и се впускат в приключение за 8 седмици.

Започват да записват видеоклипчета за живота си там, които качват в интернет. Като виждат огромния интерес към своята история, решават да направят филм, който да насърчи хората да помогнат и да сложат край на тази бедност. След като се завръщат в Съединените щати, започват да обикалят по градовете и да прожектират филма, с който да вдъхновят хората към промяна. Младежите продължават и до днес да работят по проекта си.

Дали ще успее да вдъхнови и вас? (Видеото е на английски)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин