Живот мечта: Дървена къщичка обикаля цяла Америка - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Живот мечта: Дървена къщичка обикаля цяла Америка
Автор: Михаела Стоянова

Някога мечтали ли сте да имате малка къща, с която да можете да обикаляте света?

Това не е невъзможно. Двойката Гийом и Джена се осмелява да прави точно това, докато много хора само си представят как им се случва.

125 кв.м са напълно достатъчни за приключенците да изпълнят целта си – да обиколят Америка и Канада. Дървеният дом е прикачен за ремарке и е 6 метра дълъг, 2 метра широк и 3 метра висок.

Началото на историята започва, когато двойката се среща в Лос Анджелис, където Гийом е бил инженер, а Джена - главен асистент в телевизионно студио. Любовта на мъжа към фотографията, а на приятелката му към писането, поражда идеята да си построят малък дом и да пътуват из цялата страна. И двамата споделят, че това е ново предизвикателство в техния живот и са щастливи, че могат да го направят сами.

Година е била нужна плановете им да се превърнат в реалност. Конструкцията на новата им къща е струвала около 30 хил. щатски долара. Те обзавеждат дома си според представите им за уют и удобство. Поставят всичко необходимо като тоалетна и баня, пропанов хладилник, съдомиялна, дървени подове и пропанова готварска печка, за да осъществят цялото си пътешествие.

Голямото приключение започва на 2-ри септември 2014 г. в Илинойс. Оттогава те са обиклолили много щати и градове. Поставили са началото на пътешествието си с мотото „Да оставим Северна Америка зад себе си“. Досега те са успели да осъществят голяма част от целта си, но предизвикателството е все още пред тях.  

Блогът на къщичката можете да следите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин