Динан - родината на саксофона - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Динан - родината на саксофона
Автор: Peika.bg

Сигурно никога не сте чували за китното белгийски град Динан, но въпреки че не е популяре, определено си заслужава вниманието.

Той е разположен на река Маас и съчетава в себе си красива природа и средновековна архитектура. Името му се свързва на вече с това, че именно там Адолф Сакс изобретява саксофона. Местните жители очевидно са изключително горди от факта, тъй като музикалният инструмент може да бъде забелязан навсякъде - като орнамент на статуи, фасади и дори върху бисквити.

Сред забележителностите, които за нищо на света не трябва да пропускате, когато отидете в Динан, е цитаделата, която е построена на ръба на скала, извисяваща се над града. Затова, както може да предположите, гледката от там е изумителна. В далечното минало, през XI век, там се извисявала крепост, която през вековете била събаряна и укрепвана многократно. Сега обаче в цитаделата се помещава военен музей с богата експозиция. Друга интересна забележителност на китното градче е катедралата Нотр Дам дьо Динан, както и интересната и старинна съдебна палата.
Най-накрая, но не и на последно място, след като сте в Белгия не забравяйте да пробвате местната бира.

Динан - родината на саксофона

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин