Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж
Автор: Peika.bg
Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж

Дисниленд е най-посещаваната дестинация в Париж, като дори задминава Айфеловата кула по популярност.

Паркът е създаден така, че да се почувствате в друг - приказен свят. Той е разделен на три части: Дисниленд Парк, Дисниленд Студио Парк и Дисниленд Вилидж.

Дисниленд Парк е първият построен парк в целия комплекс, а негов символ е Спящата красавица. Там може да намерите общо 49 различни атракции, всички различни по вид. Заслужава си да се разходите по главната улица и да разгледате подробно целия парк.

Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж


Там има има атракция, която ще ви потопи в Дивия Запад – Фронтиерленд. В случай, че си падате по приключенията, отделете повече време на Адвенчърленд. Атракцията пресъздава джунгла и атмосферата тук е малко по-екзотична. Фентъзиленд пък е мястото за любителите на приказките. Тук можете да надникнете в света на любимите си герои – Пинокио, Спящата красавица, Снежанка, Алиса, Дъмбо и други. Дискавъриленд е посветен на живота на различни изследователи като Леонардо Да Винчи.

Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж


Дисниленд Студио Парк отваря врати през 2002 г. Тук декорът е посветен повече на различни филми, герои и сюжети. Там можете да намерите атракциони за по-големи деца, тийнейджъри и възрастни. 

Тази част от Дисниленд Париж е по-слабо популярна и има 2 пъти по-малко посетители. Разделена е на няколко терена, всеки от които със своя тема и уникални атракциони. Там може да намерите и сувенири, посветени на герои от Дисни и Пиксар, както и от други холивудски продукции.

Дисниленд – най-посещаваната атракция в Париж


Дисни Вилидж пък е частта, отделена специално за почивка, пазаруване и заведения за хранене. Можете да избирате между различни тематични заведения и ресторанти. Но ви препоръчваме да внимавате, защото цените могат да ви изненадат неприятно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин