Дивите папагали в центъра на Сан Франциско (галерия) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дивите папагали в центъра на Сан Франциско (галерия)
Автор: Мария Ангелова

Бихте очаквали да видите папагали в джунглата, но ето, странно нещо е светът и цяло ято зелени пернати живее в самия център на Сан Франциско.


Типичните за Южна Америка папагали днес са цяло ято и малко по малко се разпростират из целия град. Можете да ги видите навсякъде, където по принцип бихте очаквали гълъби – в тревата в парка, в светофарите, на первазите на прозорците...

Всичко започва с една-единствена двойка, която се заселва в квартал Телеграф Хил (Телеграфния хълм) през 1990 г. Вероятно тези първооснователи на папагалското общество в Сан Франциско са избягали от вносител на домашни любимци и са открили своя ниша в градската джунгла. Този вид пагали са известни с това, че пикират като стрели и чуруликат на много висок тон.

В квартал Телеграф Хил има няколко десетки къщи с големи градини с плодни дръвчета и ароматни цветя. Докато се разхождате в района сред нацъфтелите градини и прелитащи над главите ви папагали, усещането е сякаш сте в ботаническа градина. А нищо чудно и някой по-дружелюбен папагал да кацне на рамото ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин