Достъпни СПА дестинации в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Достъпни СПА дестинации в Европа
Автор: Peika.bg
Достъпни СПА дестинации в Европа

Няма по-отпускаща почивка от тази в басейн с топла, минeрална вода, особено през по-студените месеци.

Специално за вас, заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air, сме подбрали няколко достъпни СПА дестинации в Европа. Освен лечебните свойства на минералната вода, там ще се насладите и на красива природа, заедно със семейството или приятелите. Най-хубавото е, че всички препоръчани места ще пощадят бюджета ви и ще ви дарят с незабравими спомени!

Къпалня „Сечени“

Будапеща, Унгария

Това е най-известната термална баня в Будапеща. Внимателно прочетете табелите пред всеки един басейн, защото водата навсякъде е с различна температура – от гореща до ледено студена. Мястото е лек както за тялото, така и за душата. В къпалня „Сечени“ ви очакват 18 басейна и още десетки сауни и парни бани. Хубавото е, че те се намират в градския парк на Будапеща, така че преди или след термалното изживяване, можете да се разходите в града.

Цена на целодневен билет: 20 евро

Достъпни СПА дестинации в Европа

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Палия Камени

о-в Санторини, Гърция

Не само водата, но и калта може да лекува. Вулканичният остров Санторини ще ви посрещне не само с тюркоазени извори, но и със своята терапевтична сярна кал. Мястото ще се хареса на любителите на природата. А за да стигнете до главния морски избор, ще трябва да плувате до него от закотвен във водата кораб.

Цена на целодневен билет: Тъй като изворите се намират на по-непристъпно място, ще трябва да резервирате круиз до тях. Цената му е около 20 евро на човек.

Достъпни СПА дестинации в Европа

Повече информация вижте ТУК.

*

Термите на Сатурния

Тоскана, Италия

Термалният център на Сатурния е сред любимите на пътешествениците, запалени по СПА туризма. Тук се предлагат и уникални калолечебни процедури. Близо до центъра обаче се намира и водопад с термални води, където всеки може да се наслади на водата безплатно. Температурата ѝ е около 37,5 градуса по Целзий, което я прави истинско блаженство. Освен това прочутите със сярното си съдържание терми на Сатурния ще ви подарят прелестна картина, докато пътувате към тях.

Цена на целодневен билет: Най-евтиният вариант е 26 евро

Достъпни СПА дестинации в Европа

Повече информация можете да откриете ТУК.

Пътуването до тези СПА дестинации ще е много по-изгодно, ако използвате кредитна карта DSK-Wizz Air. Всеки път, когато плащате с нея, вие събирате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

*

Лаугарватн Фонтана

Исландия

В този СПА център ще изпитате истинско блажено усамотение в провинцията. Той се намира на 77 километра от Рейкявик и мястото определено ще ви предразположи към почивка. Басейните с минерална вода имат чудесна гледка към близкото езеро. Неговите пясъци оказват благоприятно въздействие върху артериите и ставите. Опитайте и уникалните парни бани!

Цена на целодневен билет: Най-евтиният вариант е 27 евро.

Достъпни СПА дестинации в Европа

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Арабските бани

Гранада, Испания

Докоснете се до древното арабско богатство в сърцето на Испания. Предполага се, че това е първата традиционна турска баня, отворен в Европа, след като испанските владетели затворили мавританските бани в Андалусия през XVI век. Банята е богато украсена. В нея от стотици години термалните води са на почит, тъй като са и лековити. Баните са разделени на различни зони: студена водна зала, топла водна зала и зона за отдих. Докато температурата на водата в студената зона е около 16 градуса по Целзий, то в топлата достига до 40 градуса. Обезателно си поръчайте масаж, а накрая можете да изпиете и чаша ароматен арабски чай.

Цена на целодневен билет: 27 евро на човек

Достъпни СПА дестинации в Европа

Повече информация вижте ТУК.

Добра компания за подобни термални изживявания е кредитната карта DSK-Wizz Air. С нея получавате отстъпки за самолетни билети всеки път, когато я използвате – независимо дали това се случва при пазаруване в търговската мрежа или за резервация за поредното ви вълнуващо пътешествие с авиокомпанията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин