Дубровник - забележителности за един уикенд - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дубровник - забележителности за един уикенд
Автор: Peika.bg
Дубровник - забележителности за един уикенд

Хърватия е една красива и близка дестинация, която определено си заслужава вниманието. 

 

Ако имате един свободен уикенд, ви препоръчваме да отскочите до Дубровник. С него определено няма да сгрешите – красивото градче не е типичната претъпкана с туристи дестинация, а в същото време е наистина забележително и много вълнуващо.

След като преминете железния мост Пиле гейт ще навлезете в старата част на града. Там ще може да минете през главната улица Плака, която смело можем да наречем една от най-красивите в света. Най-хубавото от всичко е, че тя е запазила автентичността си, тъй като не е препълнена с ресторанти – те са разположени в нейните преки. След 8 вечерта обаче, Плака се превръща в едно от най-оживените места в града.

Дубровник - забележителности за един уикенд


Дубровник е и едно от най-добрите места за гмуркане. Ако сте запален плувец или любител на подводния свят, със сигурност няма да съжалявате, ако си наемете екипировка и се отдадете на това приключение. Ако си падате по по-екстремните забавления – има редица водни спортове, които се предлагат в Дубровник. Ако пък сте от тези, за които движението и активната почивка са несъвместими понятия – плажната ивица и заведенията наоколо ви очакват с отворени обятия.

Дубровник - забележителности за един уикенд


Имайте предвид, че със сигурност трябва да си отделите време за разходка около старите стени на града. Препоръчваме ви да отидете там по залез, защото гледката е невероятна – остров Локрум, морето и потъващо зад хоризонта слънце...

Дубровник - забележителности за един уикенд


Идилия, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин