EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет! - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Автор: Peika.bg
EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: www.exitfest.org

Прочети до края, за да разбереш как да спечелиш билет за най-якия фестивал това лято!

Петроварадинската крепост се намира на висок хълм на десния бряг на река Дунав, бдейки над Нови СадПървата съставка от етимологията на името на крепостта се свързва с известния Петър Пустинника, който бил един от водачите на Първия кръстоносен поход и преминал оттук на път към България, а втората съставна дума идва от „варадин“, което значи „пазач, наблюдател, вардач“. Австрийците наричали крепостта Петроварадайнер шанцен.

Крепостта е изключително атрактивна, не само поради провеждането на любимия ни EXIT FESTIVAL, а и заради множеството си подземни тунели и галерии. Те се разполагат на 4 етажа, а общата им дължина достига около 16 км, като се твърди, че някои от проходите достигат до различни къщи в градчето.

След унгарската революция (1848-1849) Крепостта се използва като затвор за „политически неблагонадеждни лица“. Любопитно е ,че тук затворник е бил и Любен Каравелов.

Нови Сад става все по-атрактивна дестинация. През 2019 г. ще бъде „Европейска младежка столица“, а през 2021 г. ще застъпи „Европейска столица на културата“, така че не се бави да откриеш всичките скъпоценности на града.

Разбира се, най-вълнуващ е фактът, че Петроварадинската крепост е дом на Main Stage, Dance Arena, Explosive Stage, Fusion Stage, приютява No Sleep Novi Sad Stage и още много, много други, на които да избухнем заедно!

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!

EXIT FESTIVAL

За 17-та поредна година EXIT FESTIVAL ще блесне на европейския фестивален хоризонт и отново ще се нареди сред най-добрите музикални събития на континента.

EXIT стартира като младежко движение срещу режима на Слободан Милошевич през 2000 г. и се разраства до един от водещите световни фестивали с изпълнения на артисти като Red Hot Chili Peppers, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Guns'n'Roses, Arctic Monkeys, The Prodigy и Motorhead, John Newman, Manu Chao, Faithless, Stereo MC's, Iggy Pop, Massive Attack, White Stripes, Cypress Hill, Beastie Boys, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, Sex Pistols, The Streets, Kraftwerk, Lily Allen, Madness, Korn, Moby, Manic Street Preachers, Patti Smith, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Faith No More, Placebo, Arcade Fire, Nick Cave and The Bad Seeds, Pulp, Jamiroquai, Portishead, M.I.A., Slayer, Suicidal Tendencies, Carl Cox сред много, много други. Като единствения съвременен музикален фестивал, който стартира като акт на обществен активизъм, EXIT ще отбележи 50-годишнината от "Лятото на любовта" през 1967 г. и ще припомни на феновете движението за мир от 60-те години, препредавайки посланията му, от които светът днес има нужда повече от всякога.

Тази година екипът на EXIT за първи път събира 4 фестивала в региона в уникалния EXIT Summer of Love 2017! Първият от тях беше Sea Star, новият фестивал в хърватския град Умаг на 26 и 27 май, където сред много други вълнуващи изпълнители избухнаха The Prodigy и Dubioza Kolektiv. Последва Revolution Festival в Тимишоара на 2 и 3 юни, а точно след EXIT Festival (5-9 юли), Sea Dance Festival (13-15 юли) се завръща с четвъртото си издание на вълшебния плаж Яз на брега на Будва в Черна гора!

ЗВЕЗДИТЕ

И тази година програмата ще бъде много силна, така че емоциите ще ви държат в продължение на 5 дни!

Сред хедлайнерите се нареждат The Killers, една от най-успешните съвременни групи, които ще забият в Петроварадинската крепост на 5 юли – нулевия ден или Day Zero. Четворката от Лас Вегас ще представи парчета от дългоочаквания им нов албум, както и най-големите си хитове като "Mr. Brightside", "Somebody Told Me", "Human", "Runaways" и много другиПървият в кариерата им концерт в Сърбия е част от ексклузивно турне, което включва избрани фестивали и напълно разпродадена дата в Хайд парк веднага след EXIT!

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: EXIT Festival/Facebook

Фронтменът на OASIS и една от най-големите рок звезди, LIAM GALLAGHER, ще връхлети на Main Stage на 6 юли! Хитовият документален филм Oasis: Supersonic"който съвсем скоро обиколи кината по света, представи историята на групата, която за по-малко от 3 години се превърна в една от най-големите рок банди в британската история, a първият му солов албум е един от най-очакваните за 2017 г.

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: EXIT Festival/Facebook

Jason Derulo ще посрещнем на главната сцена на 8 юли, а музикалната дива на 21-ви век и певица на Moloko Roisin Murphy ще се появи на сцената на EXIT за ново силно преживяване на следващия ден. 

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: EXIT Festival/Facebook

Друг един глас, автор на един от най-големите хитове в момента - “Human”, британският соул музикант Rag’n’Bone Man превзема Main Stage в неделя, 9 юлиТой вече спечели тазгодишната награда BRIT в категорията „Critics’ Choice“, а един от представителите на Sony обяви, че дебютиралият “Human” ще бъде един от най-продаваните албуми на годината. 

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: EXIT Festival/Facebook

Начело Dance Arena на 5 юли застава една голяма техно икона - виртуоз, който предефинира модерните музика и култура - единственият по рода си Jeff Mills! Най-накрая до сцената ще стигне и ROBIN SCHULZ, официалният DJ сет на Faithless ще бъде изпълнен от самата Sister Bliss, а арената ще посрещне и два от неоспоримите лидери на световната хаус сцена, Solomun и Dixon, в специален тричасов back2back сет!

Изгревът над колосалния крепостен ров се смята за незабравимо преживяване, за което световните медии пишат с възхита. Усещането е още по-специално в последната фестивална утрин, когато музиката от всички сцени спре и към Арената потегли шествие от хора, които да се сбогуват с поредния страхотен фестивал. Привилегията да закрие тазгодишното издание на EXIT се пада на един от най-значимите артисти на съвременната електронна сцена – Nina Kraviz! А току-що дебютира филм за феномена EXIT Dance Arena!

Вижте допълнителна информация за билетите и транспорта.

EXIT FESTIVAL в Петроварадинската крепост - спечели билет!
Снимка: www.exitfest.org

***

ИГРАЙ и СПЕЧЕЛИ билети за EXIT FESTIVAL – 6-9 юли в Петроварадинската крепост в Нови Сад, Сърбия.

Трима от вас ще спечелят по два билета за най-щурия фестивал това лято. Единственото, което трябва да направиш, е да отговориш на въпроса с коментар под статията:

Коя е любимата ти група или изпълнител от участниците на EXIT FESTIVAL, който ще се проведе в Петроварадинската крепост в Нови Сад, Сърбия? 

Имаш време до 23:59ч на 29.06.2017 г. Победителите ще бъдат обявени на 30.06.2017 г. във фейсбук страницата на Peika.bgЖелаем ти успех и едно незабравимо лято!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Mehmed Kyuchukov, 23.06.2017 | 11:36
Ден 0 и The Killers ✌
Биляна Ангелова, 22.06.2017 | 20:08
Rag`n`Bone man
Биляна Ангелова, 22.06.2017 | 20:08
Rag`n`Bone man
Абонирайте се за нашия бюлетин