Eenmaal: Където можете да вечеряте единствено сами - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Eenmaal: Където можете да вечеряте единствено сами
Автор: Стефан Стефанов

Очевидно на запад хората, които вечерят сами, имат проблем с това, че ги мислят за самотници. Специално за тях две холандски дизайнерски агенции са създали ресторанта Eanmaal, където човек може да се храни сам, без да се притеснява от това да не му лепнат етикет зад гърба.


Всъщност, идеята на мястото е да даде комфорт именно на тези хора, защото в помещението масите са само единични. Изобщо, звучи като победа за самотниците, защото ако някой си направи труда да се зачуди, дали са самотници или не, може и да не ги помисли за самотници. Или просто да ги помисли за много самотници в ресторант за самотници.

Правилата в Eanmaal са следните: посетителите първо пият по един коктейл заедно, след което отиват към единичните си маси. Те са помолени да оставят телефоните си по време на престоя и вместо това заведението им предлага да почетат книга или списание. В ресторанта има 10 маси, а декорът е минималистичен, за да не се разсейват клиентите и да се насладят на храната.

Любопитното е, че Eenmaal не е постоянно място, а експериментален ресторант, който е отворен за първи път през 2013 г. в Амстердам. По-късно той отвори на още няколко места и дори се появи в Лондон миналия януари. Създателят на Eenmaal Марина ван Гоор планира да отвори ресторанта в други европейски градове и в Ню Йорк, както и да се отвори постоянен такъв в Лондон.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин