Един ден от живота на стюардеса - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Един ден от живота на стюардеса
Автор: Peika.bg
Един ден от живота на стюардеса
Снимка: Guliver/Getty Images

Много момиченца си мечтаят да станат стюардеси. Да летят насам-натам, да носят кокетна шапчица и да влязат в пилотската кабина. Но животът на стюардесата не е точно такъв, какъвто си мислим, че е. Попаднахме на разказа на една стююардеса от Кливланд, САЩ, която описва как протича денят й.

3:45 - Будилникът звъни. Измъквам се от хотелското легло и се опитвам да си спомня къде се намира банята в тази стая. Успала съм се, затова оставам без кафе. Тъй като знаех, че ще ставам рано, си легнах в 9 часа вечерта. Затова останах и без вечерното шоу по телевизията. За щастие, след този ранен полет ще имам цял ден да разгледам Бостън.

5:00 - Качвам се в буса към летището. Стигаме бързо, защото по шосето няма движение.

5:25 - Пристигам на летището и е време за шоу. Срещам се с пилота и главната стюардеса в стаята за екипажа. 

5:35 - Приключват формалностите по сигурността. Започва качването на пътниците на борда. 50 полузадрямали пътници едва могат да си отворят очите, камо ли да се усмихнат или да отвърнат на моето "Добро утро".

5:45 - При качването трябва да информирам около 20 от пътниците, че ръчният им багаж надвишава разрешените размери. Не минава много добре. Последният пътник носи ръчен багаж с размер на немски дог. След като не успява да го натъпче в кошницата, се примирява.

6:00 - Всички са на борда, вратата на самолета най-накрая се затваря.

6:05 - Започвам инструкциите за безопасност, на които пътниците не обръщат никакво внимание, въпреки че от това може да зависи живота им. На ум се обзалагам при истинска авария кой от облечените в костюми бизнесмени ще се разплаче пръв.

6:10 - Минавам за последно по пътеката между пътниците. Успявам да си ударя краката само два пъти.

6:15 - Самолетът излита.

6:25 - Вече сме на безопасна височина, така че започвам да приготвям кафе, храна и други напитки за закуска. Когато минавам край пътниците, повечето от тях са заспали, а останалите искат само кафе.

7:25 - Капитанът обявява, че започва кацане. Седем души едновременно стават, за да ползват тоалетната.

7:45 - Кацаме навреме в Бостън. Лампичката за коланите изгасва и всички пътници вкупом стават, свалят багажа си, навличат якетата си и се бутат едни други, вместо да изчакат по местата си. А стълбата за пътници дори още не е потеглила към нас.

7:50 - Вратата се отваря и всички излизат. Аз обаче имам още работа.

8:00 - Самолетът е празен. Правя допълнителни проверки по сигурността и почиствам салона. Мое задължение е да подготвя самолета за следващия полет. Прибирам боклука, оставените вестници, вдигам масичките.

8:15 - Слизам по стълбичката, готова да се отправя на разходка в Бостън, когато ни казват, че има промяна в графика ни. Отлитаме веднага за Нюарк, а след това имаме още 3 полета с по 3 часа промеждутък между всеки. Няма да видя хотелска стая поне до вечерта.

 
Тази статия ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук! 
Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин